Vladimir Putin, prima reacţie despre războiul din Israel. „Demonstrează eşecul SUA în Orientul Mijlociu”

Vladimir Putin a declarat că războiul din Israel arată eşecul politicii Statelor Unite ale Americii în Orientul Mijlociu şi că, în ceea ce-l priveşte, el consideră necesar să se creeze un stat palestinian.

10 oct. 2023, 19:16
Vladimir Putin, prima reacţie despre războiul din Israel. „Demonstrează eşecul SUA în Orientul Mijlociu”
Vladimir Putin, prima reacţie despre războiul din Israel. "Demonstrează eşecul SUA în Orientul Mijlociu"

Vladimir Putin, prima reacţie despre războiul din Israel. ” „Este vorba despre un exemplu clar al eşecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu”, a declarat Vladimir Putin, citat de Reuters, în cursul unei întâlniri, la Kremlin, cu premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani.

Citeşte şi: Israel a decis înarmarea civililor! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor: „Vom răsturna lumea pentru a proteja orașele”

Rusia a anunţat că îşi păstrează relaţiile diplomatice cu ambele părţi aflate în război, după ce liderul cecen Ramzan Kadîrov şi-a exprimat susţinerea faţă de Palestina. „Noi avem relaţii vechi istorice cu palestinienii, continuăm să întreţinem contacte, inclusiv la nivel înalt. Dar, în acelaşi timp, avem relaţii cu Israelul, cu care avem de asemenea multe în comun, mai ales numărul mare de compatrioţi care locuiesc în acest stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. „Intenţionăm să continuăm să depunem eforturi şi să jucăm un rol în privinţa asistenţei în vederea găsirii unei căi de soluţionare a conflictului”, a mai adăugat oficialul de la Kremlin.

Citeşte şi: Cine conduce asaltul Hamas asupra Israelului: „Un zeu pentru tineri”. „Oaspetele” vrea să radă țara sfântă de pe fața Pământului

Ramzan Kadîrov şi-a exprimat luni, într-o înregistrare video, susţinerea completă a Palestinei şi a propus o desfăşurare a forţelor sale de menţinere a păcii în cadrul unei misiuni în vederea unei soluţionări a conflictului din Israel. Liderul cecen a acuzat Occidentul şi Europa de războiul din Israel.