Vladimir Putin, pus în dificultate de o femeie cu handicap. Întrebarea care l-a încurcat pe şeful de la Kremlin VIDEO

Vladimir Putin a fost interpelat miercuri de o femeie din Sankt Petersburg, orașul său natal, care l-a întrebat cum poate trăi cu un salariu lunar sub 160 de euro.

19 feb. 2020, 17:03
Vladimir Putin, pus în dificultate de o femeie cu handicap. Întrebarea care l-a încurcat pe şeful de la Kremlin VIDEO

Femeia, care a afirmat că suferă de un handicap și edem cerebral, a lansat întrebarea la finalul unei ceremonii desfășurate la Sankt Petersburg. Aceasta l-a chestionat pe Putin dacă, în opinia lui, este posibil să trăiești în Rusia cu un salariu lunar de 10.800 ruble (circa 157 euro). „Cred că este foarte dificil”, a admis Putin, care are un salariu lunar de peste 770.000 de ruble (11.215 euro). Venitul minim necesar – suma considerată indispensabilă de către autorități – este în prezent de circa 11.300 ruble (164 euro) pentru Sankt Petersburg.

Citeşte şi Oferta lui Vladimir Putin pentru Belarus: gaz la preţuri preferenţiale contra unificare

Salariul dvs este probabil de 800.000 de ruble„, a mai spus femeia, care l-a întrebat pe președinte despre prețul chiriilor, despre cumpărăturile zilnice, prețuri, etc, insinuând că Putin este străin de problemele cu care se confruntă persoanele defavorizate. „Președintele nu are cel mai mare salariu” din țară, a replicat Vladimir Putin, după care a vorbit despre o serie de măsuri, care urmează să fie adoptate în scurt timp şi care vizează creșterea alocațiilor sociale în Rusia.