Vladimir Putin răsplătește „eroii de război”, din Ucraina. Ce cadouri le-a făcut președintele Rusiei

Rusia continuă să-și crească influența în Ucraina. Vladimir Putin a răsplătit soldații implicați în război cu terenuri în regiunea Crimeea. 

20 dec. 2022, 23:45
Vladimir Putin răsplătește „eroii de război”, din Ucraina. Ce cadouri le-a făcut președintele Rusiei

Președintele de la Moscova a semnat luni, 19 decembrie, decretul care prevede că autoritățile (n.r. – pro-ruse) din Crimeea trebuie să le ofere soldaților decorați pentru merite în războiul din Ucraina, relatează agenția TASS.

În urma decretului semnat de către Vladimir Putin, autoritățile locale din peninsula Crimeea trebuie să adopte acte legislative care să reglementeze oferirea gratuită a terenurilor. Măsura vizează și familiile soldaților căzuți pe front.

Mai concret, documentul prevede implementarea unor „măsuri sociale suplimentare pentru susținerea militarilor și a familiilor acestora”. Printre recomandările cuprinse în decret se numără și solicitările adresate autorităților din suburbiile Moscovei care ar trebui să identifice loturi de teren pentru eroii recunoscuți la nivel național.

„Guvernului Federației Ruse a fost însărcinat să asigure încheierea acordurilor dintre structurile de resort și autoritățile desemnate să îndeplinească decretul prezidențial”, este precizat în comunicatul Kremlinului.

Peninsula Crimeea a fost anexată ilegal de Rusia în anul 2014. Recucerirea teritoriului este unul dintre obiectivele ucrainene, care are de luptat și pentru Donbas, un alt teritoriu considerat pro-rus, anexat deja de Putin, în urma unor referendumuri.

 

Următorul plan al lui Vladimir Putin

 

Războiul din Ucraina s-ar putea extinde, susține Securitatea de la Chișinău. Vladimir Putin pregătește invazia Republicii Moldova, avertizează oficialii de peste Prut.

Vladimir Putin ar fi dat deja ordinul, susține Alexandru Musteață, directorul Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău. Oamenii „țarului de la Kremlin” sunt gata să mute din trupele terestre și în Basarabia.

Totul se va petrece chiar în ianuarie 2023, dar strategia lui Vladimir Putin va fi influențată foarte mult de evoluția războiului din Ucraina, a mai avertizat oficalul din Securitate.