Vladimir Putin: Scutul antirachetă, o ameninţare care „oferă iluzia invincibilităţii”

Crearea unui sistem global de apărare antirachetă este "o ameninţare pentru toată lumea", care "oferă iluzia invincibilităţii", a declarat joi preşedintele rus, Vladimir Putin, în discursul său anual privind starea naţiunii.

04 dec. 2014, 10:53

În opinia preşedintelui rus, cea mai sensibilă problemă în ceea ce priveşte securitatea internaţională a fost decizia Statelor Unite „de a abandona Tratatul de apărare împotriva rachetelor balistice în 2002”, relatează Moscow Times în ediţia electronică.

Crearea unui sistem global de apărare antirachetă este „o ameninţare pentru toată lumea”, care „oferă iluzia invincibilităţii”, a subliniat liderul de la Kremlin, în discursul susţinut în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

Putin a adăugat că, deşi nu vrea să se angajeze într-o nouă cursă a înarmării, Rusia îşi va asigura apărarea chiar şi în „condiţiile (globale) actuale”.

Preşedintele a mai afirmat că Rusia nu vrea să abandoneze relaţiile cu Statele Unite şi Europa, dar încearcă de asemenea să dezvolte legături cu America Latină şi Asia de Est.

Citeşte şi

Vladimir Putin: Rusia nu se va dezmembra precum Iugoslavia