Vladimir Putin sfidează Occidentul: Economia Rusiei rezistă bine sancţiunilor

În pofida estimărilor, care dădeau Rusia prăbuşindu-se în 3-4 luni, regimul Vladimir Putin nu îşi face griji.

23 mai 2022, 15:53
Vladimir Putin sfidează Occidentul: Economia Rusiei rezistă bine sancţiunilor

Rusia lui Vladimir Putin nu are probleme economice, în pofida sancţiunilor internaţionale care au lovit Kremlinul în 6 rânduri, spune liderul Moscovei.

„În ciuda tuturor dificultăţilor, economia rusă rezistă bine loviturii sancţiunilor”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul unei întâlniri cu liderul Belarusului, Alexandru Lukaşenko, potrivit Tass.

Olena Zelenska: Ucraina a avut ghinionul să aibă un vecin cum este Rusia, care îşi arată frăţia „cu rachete şi teroare”

„Tranziţia la plăţi în moneda naţională cu partenerii Rusiei are efect şi ajută la întărirea rublei”, a mai declarat Vladimir Putin, în conversaţia sa cu omologul său din Belarus, remarcă Ria Novosti.

Rusia acuză Occidentul de criza alimentară provocată

Kremlinul acuză Occidentul că a declanşat o criză alimentară globală prin impunerea celor mai severe sancţiuni din istoria modernă Rusiei

Occidentul a declanşat o criză alimentară globală prin impunerea celor mai severe sancţiuni din istoria modernă Rusiei în urma războiului din Ucraina, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează The Guardian.

Soldaţii ruşi ar trebui să fie atenţi cu privire la organizarea de ”atacuri teroriste” după ce primarul Andrei Şevciuk numit de Rusia în oraşul Enerhodar din sudul Ucrainei a fost rănit duminică într-o explozie, a mai spus Peskov.

Război în Ucraina: Un câine a trecut din tabăra rusă la ucraineni, poveste fabuloasă VIDEO

”Rusia a fost întotdeauna un exportator de cereale care prezintă destulă încredere”, a spus Peskov. El a subliniat că Moscova nu reprezintă ”sursa problemei”. Rusia este îngrijorată cu privire la procesul sergentului rus Vadim Şişimarin, judecat cu privire la crime de război în Ucraina, adăugând că nu inculpatul nu îşi poate apăra personal interesele.

Peskov a reiterat că furnizarea de armament de către statele occidentale în Ucraina nu va stimula securitatea sau stabilitatea în Europa.