Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, în sfârșit față în față. Evenimentul la care cei doi președinți vor putea tranșa nemulțumirile

Doar cinci luni au mai rămas până la Summitul G20 din Bali. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, nu concepe ca evenimentul să fie boicotat, în ciuda războiului din Ucraina. 

27 iun. 2022, 10:07
Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, în sfârșit față în față. Evenimentul la care cei doi președinți vor putea tranșa nemulțumirile

Vladimir Putin și Volodimir Zelenski vor putea discuta față în față la Summitul G20, care va fi organizat în 15-16 noiembrie, în Bali.

„Trebuie să ne gândim foarte bine să nu paralizăm întregul G20. Nu susțin acest lucru (n.r. – boicotarea summitului G20)”, a declarat von der Leyen într-un interviu acordat televiziunii ZDF. „În opinia mea, G20 este prea important, chiar și pentru țările în curs de dezvoltare, pentru piețele emergente”, a mai transmis birocratul de la Comisie.

Conflictul militar din Ucraina și consecințele sale va fi pe masa liderilor statelor G20, a avertizat Ursula von der Leyen.

„Merită să discutăm unii cu alții despre situația actuală din lume”, a declarat Ursula von der Leyen.

Vladimir Putin și Volodimir Zelenski au fost deja confirmați pe lista invitaților de la Summitul G20.

 

Volodimir Zelenski nu mai vrea negocieri de pace

 

Între timp, Volodimir Zelenski se ține dârz. Președintele ucrainean nu mai vrea negocieri de pace cu Vladimir Putin, după ce Occidentul, în frunte cu SUA, livrează arme și mercenari în statul controlat de artistul de la Kiev și apropiații săi.

Armata rusă a cucerit Donbasul, format din teritorii pro-ruse, dar militarii ucraineni vor continua să se apere și chiar să atace, a avertizat Zelenski.

„Ucraina nu este o punte, o pernă între Occident şi Rusia, o zonă tampon între Europa şi Asia, o sferă de influenţă, o zonă gri, o ţară de tranzit”, a declarat Volodimir Zelenski, vineri, într-un videoclip postat pe internet.

Acum, Volodimir Zelenski își pune speranța în aderarea la Uniunea Europeană.

„Ucraina este un viitor partener egal pentru cel puțin 27 de țări UE”, a declarat Volodimir Zelenski. „De acum încolo, statul nostru nu doar va adopta experienţa europeană, dar poate şi influenţa politica industrială a Uniunii Europene”, a mai punctat oficialul de la Kiev.

„Nu putem schimba geografia. Rusia va continua să fie vecinul nostru”, a conchis Zelenski.