Volodimir Zelenski nu mai vrea negocieri de pace: „Ucraina nu e o zonă de tampon, ci un partener egal pentru țările UE!”

Volodimir Zelenski se ține dârz. Președintele ucrainean nu mai vrea negocieri de pace cu Vladimir Putin, după ce Occidentul, în frunte cu SUA, livrează arme și mercenari în statul controlat de artistul de la Kiev și apropiații săi. 

24 iun. 2022, 21:31
Volodimir Zelenski nu mai vrea negocieri de pace: „Ucraina nu e o zonă de tampon, ci un partener egal pentru țările UE!”

Camarila lui Vladimir Putin a primit o nouă veste proastă de la Volodimir Zelenski. Armata rusă a cucerit Donbasul, format din teritorii pro-ruse, dar militarii ucraineni vor continua să se apere și chiar să atace, a asigurat fostul actor de seriale.

Președintele ucrainean încă mai speră la un succes în fața Rusiei, în ciuda forțelor disproporționate ale celor două tabere implicate în conflictul militar.

„Ucraina nu este o punte, o pernă între Occident şi Rusia, o zonă tampon între Europa şi Asia, o sferă de influenţă, o zonă gri, o ţară de tranzit”, a declarat Volodimir Zelenski, vineri, într-un videoclip postat pe internet.

Acum, Volodimir Zelenski își pune speranța în aderarea la Uniunea Europeană.

„Ucraina este un viitor partener egal pentru cel puțin 27 de țări UE”, a declarat Volodimir Zelenski. „De acum încolo, statul nostru nu doar va adopta experienţa europeană, dar poate şi influenţa politica industrială a Uniunii Europene”, a mai punctat oficialul de la Kiev.

„Nu putem schimba geografia. Rusia va continua să fie vecinul nostru”, a conchis Zelenski.

 

Vești bune pentru Volodimir Zelenski. Germania îndeamnă Europa să nu mai plătească pentru gazele din Rusia

 

Între timp, Germania îndeamnă Europa să se rupă cât mai rapid de importurile din Rusia.

„Toţi împreună suntem foarte, foarte bine pregătiţi pentru provocarea dificilă legată de importurile de combustibili din Rusia”, a transmis Olaf Scholz jurnaliştilor în a doua zi a reuniunii liderilor UE de la Bruxelles.

„Acesta este un efort pe care trebuie să-l accelerăm şi să-l extindem acum – şi, desigur, este legat de dificultăţi majore, dar ne sprijin unii pe alţii”, a mai punctat cancelarul german, potrivit presei internaționale.

 

Volodimir Zelenski, criticat de politologi

 

Din ce în ce mai mulți analiști politici critică abordarea lui Vlodimir Zelenski în ecuația războiului. Printre aceștia, celebrul Bogdan Teodorescu.

„Există riscul ca un număr de alegători din Europa să încerce să regăsească la ei în țară ‘modelul Zelenski’, care ar fi un model fals pentru că este un model ‘de război’, care se va exporta fie prin epigonism, fie prin anarhism la ei în țară și vor confrunta modelul politicianului standard”, a declarat Bogdan Teodorescu, în emisiunea lui Marius Tucă.

De asemenea, analistul Bogdan Chirieac a avertizat că Volodimir Zelenski a încercat în repetate rânduri declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial.

„Nu este prima dată când domnul preşedinte Zelenski încearcă, prin declaraţiile sale, să atragă NATO în acest conflict. Este foarte clar, președintele Joe Biden a fost extrem de înţelept, liderii europeni la fel. Ajută cu absolut tot Ucraina, inclusiv armata ucraineană, dar NATO, ca instituţie, cea mai mare alianţă politico – militară din istorie, nu intră în război cu Rusia. Nici Rusia, vă spun, nu este capabilă să poarte un război cu NATO. Rusia nu este capabilă să poarte un război cu Polonia. Polonia este mai puternică decât Rusia, în acest moment”, a transmis Chirieac, la Antena 3.