Vladimir Putin susţine că economia Rusiei face față sancțiunilor. „Tactica unui blitzkrieg nu a funcționat”

Vladimir Putin a declarat că tendințele lunare ale principalilor indicatori macroeconomici indică o stabilizare treptată a economiei Rusiei și o tranziție către o traiectorie de creștere, în ciuda sancţiunilor la care este supusă ca urmare a invaziei din Ucraina.

12 sept. 2022, 16:36
Vladimir Putin susţine că economia Rusiei face față sancțiunilor. „Tactica unui blitzkrieg nu a funcționat”
Vladimir Putin susţine că economia Rusiei face față sancțiunilor

Vladimir Putin susţine că economia Rusiei face față sancțiunilor. Președintele rus a participat, luni, la o reunine pe teme economice, unde a dat asigurări că economia ţării sale este în creştere. „Încă o dată, aș dori să subliniez că Rusia face față cu încredere presiunii externe și, de fapt, am putea spune, agresiunii financiare și tehnologice din partea unor țări. Tactica unui blitzkrieg economic, graba pe care se bazau, nu a funcționat – este deja evident pentru toată lumea, și pentru ei”, a declarat Vladimir Putin, citat de Interfax.

Vladimir Putin, discurs violent la adresa Occidentului. „Sancţiunile au distrus nivelul job-urile şi nivelul de trai din Europa. Rusia nu a păţit şi nu va păţi niciodată nimic”

„Dinamica lunară a indicatorilor cheie arată, de asemenea, că economia se stabilizează treptat, se stabilizează și intră pe o traiectorie de creștere. Întreprinderile revin la ritmul normal de lucru”, a mai precizat liderul de la Kremlin. „Este semnificativ faptul că, în august, împrumuturile bancare acordate economiei, sectorului real și populației au crescut. Acest lucru este, desigur, un semn bun că activitatea economică este în creștere”, a adăugat preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin şantajează Occidentul: „Europa nu poate renunţa la gazul rusesc nici până în 2027”

Vladimir Putin a dat şi exemple care să-i suţină afirmaţiile: „În iulie, industria a scăzut cu doar 0,5%, după un declin de 2,4% în iunie. În domeniul construcțiilor, nu a existat nicio creștere: în iulie, câștigul a fost de 6,6%. Pe ansamblu, contracția PIB-ului a încetinit la 4,3% în iulie. Vă reamintesc că, cu o lună mai devreme, aceasta era estimată la 4,9%”.