Vladimir Putin susţine că Moscova „nu impune nimic nimănui”, referindu-se la Ucraina

Rusia invită Ucraina în procesul de integrare pe care l-a iniţiat în fosta URSS dar ea "nu impune nimic nimănui", a declarat preşedintele Vladimir Putin în cadrul unui discurs susţinut joi, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
12 dec. 2013, 11:06
Vladimir Putin susţine că Moscova „nu impune nimic nimănui”, referindu-se la Ucraina

„Noi nu impunem nimic nimănui, dar dacă prietenii noştri vor acest lucru, noi suntem pregătiţi să continuăm munca împreună” în privinţa participării Ucrainei la Uniunea Vamală, a declarat Putin.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a mai declarat, joi, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, că Rusia nu va permite nimănui să obţină superioritatea militară asupra ei.

„Nimeni nu ar trebui să aibă iluzii cu privire la posibilitatea de a obţine superioritatea militară asupra Rusiei. Nu vom permite niciodată aşa ceva. Rusia va răspunde tuturor provocărilor – şi politice, şi tehnologice”, a anunţat Putin.

El a adăugat că Rusia deţine un rol de lider, însă nu are aspiraţii de hegemonie.

„Noi ne-am mândrit întotdeauna cu ţara noastră, însă nu aspirăm la statutul de superputere, care este înţeles ca o revendicare a hegemoniei globale sau regionale”, a subliniat el.

Aceasta a fost cea de-a zecea intervenţie a preşedintelui rus în faţa Adunării Federale ruse.