Vladimir PUTIN trăieşte într-o LUME PARALELĂ

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, 'trăieşte într-o lume paralelă', a declarat fostul secretar de stat american Madeleine Albright, într-un interviu acordat agenţiei de presă Delfi, preluat joi de Unian, citată de Agerpres.

30 oct. 2014, 17:30
Vladimir PUTIN trăieşte într-o LUME PARALELĂ

‘Sunt uluită de propaganda rusă, care aminteşte de vremurile Uniunii Sovietice şi de apogeul ‘războiului rece’. Este o mare greşeală când şeful statului îşi minte cetăţenii şi statele vecine. Felul în care Vladimir Putin tratează capacitatea oamenilor săi de a gândi în secolul al XXI-lea mă uluieşte’, a declarat fostul secretar de stat al SUA, Madeleine Albright.

În opinia fostului secretar de stat american, o astfel de strategie nu are prea multă viziune, iar Putin îşi duce ţara într-o direcţie îngrijorătoare, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Vestea care zguduie lumea: Preşedintele rus Vladimir Putin este bolnav de CANCER

‘E periculos ca un şef de stat să spună lucruri inventate. Am spus de mai multe ori că sunt şocată de opinia lui că destrămarea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare tragedie a secolului XX. Cum poate el să afirme acest lucru dacă în secolul XX au fost două războaie mondiale, în timpul cărora au murit milioane de ruşi?! Se pare că el trăieşte într-o lume paralelă. Îmi este milă de locuitorii Rusiei, care merită un lider mai bun’, a spus Madeleine Albright.

Citeşte şi Kremlinul dezminte informaţiile conform cărora Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate

Întrebată dacă SUA ar trebui să-i livreze arme Ucrainei, fostul secretar de stat american a răspuns că, din câte ştie, la ora actuală miniştrii apărării ai Ucrainei şi SUA, Stepan Poltorak şi Chuck Hagel, discută pe marginea acestui subiect. ‘Cetăţenii şi guvernul SUA înţeleg foarte bine cât de complicată este situaţia din Ucraina de Est şi că ţara are nevoie de ajutor’, a subliniat fostul secretar de stat american.