Vladimir Putin visează la „Eurasia Mare”. Liderul de la Kremlin şi-a prezentat strategia la un forum care se desfăşoară în Kîrgîzstan

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut joi conturarea unei strategii de dezvoltare a unei "mari asocieri eurasiatice", care să facă faţă noilor provocări internaţionale, printre care a enunţat acţiunile statelor occidentale împotriva ţărilor care au "politici independente".

26 mai 2022, 21:28
Vladimir Putin visează la „Eurasia Mare”. Liderul de la Kremlin şi-a prezentat strategia la un forum care se desfăşoară în Kîrgîzstan

A sosit momentul să elaborăm o strategie integrală de dezvoltare pentru o mare asociere eurasiatică ce trebuie să reflecte provocările cheie cu care ne confruntăm” şi care să facă paşii necesari pentru noi acorduri complementare regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), a transmis Vladimir Putin în intervenţia sa prin legătură video la Forumul Economic Eurasiatic care se desfăşoară la Bişkek, capitala Kîrgîzstanului.

Acest forum, premergător summitului de vineri al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), reuneşte Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Rusia.

La rândul său, preşedintele kazah Kasim-Yomart Tokaiev, prezent în persoană la forum, a apreciat drept posibilă implementarea ambiţiosului proiect denumit ”Eurasia Mare”, propus de Putin şi care prevede în esenţă sporirea cooperării economice cu China a statelor din această regiune foste republici sovietice.

Citeşte şi În timp ce băncile europene cresc dobânzile, Banca Centrală a Rusiei a anunţat scăderea acestora. De asemenea, anunţă că inflaţia scade

Mai devreme sau mai târziu, îl vom implementa. Şi, cum a spus preşedintele rus Vladimir Vladimirovici (Putin), este posibil ca şi alte ţări să se poată alătura” acestui proiect, a afirmat Tokaiev. Această iniţiativă a preşedintelui rus prevedea iniţial şi posibilitatea participării unor ţări europene la proiectul ”Eurasia Mare”.

Referindu-se la sancţiunile occidentale impuse ţării sale şi Belarusului după agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei, Vladimir Putin a susţinut că acestea au ca scop ”izolarea şi slăbirea” ţărilor care dezvoltă ”politici independente”, dar pe care ”niciun jandarm mondial” nu le va putea opri.

Citeşte şi Putin, măsuri disperate în Rusia. Creşte pensiile şi salariile, elimină criteriul vârstei la înrolarea în armată


loading...
Partenerii noștri