Vladimir Putin vorbeşte deschis de un război cu Ucraina: „Ar fi un scenariu apocaliptic”

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat speranța că un conflict militar între Rusia și Ucraina nu va exista niciodată, într-un interviu, luni seara, la televiziunea publică rusă Rossia-1, cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei (fosta ziuă a Armatei Sovietice în perioada comunistă), potrivit agenției ruse (oficiale) de presă TASS.    

24 feb. 2015, 07:58
Vladimir Putin vorbeşte deschis de un război cu Ucraina: „Ar fi un scenariu apocaliptic”

„Cred că un astfel de scenariu apocaliptic este puţin probabil şi sper că nu se va întâmpla niciodată„, a declarat Vladimir Putin.

Putin a făcut declaraţia în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Rossia 1. Preşedintele rus a exclus posibilitatea întoarcerii Crimeii înapoi Ucrainei.

Ameninţare GRAVĂ: O RACHETĂ din Rusia, trasă din Crimeea, ajunge în România în câteva MINUTE

Liderul de la Moscova consideră inutilă încă o întrevedere cu Petro Poroşenko, Angela Merkel şi Francois Hollande şi afirmă că pentru pace în estul Ucrainei trebuie respectat armistiţiul de la Minsk.

Asta în condiţiile în care de la semnarea acestuia, separatiştii proruşi din regiunea Donbass au încălcat de mai multe ori prevederile acordului, iar Kievul a prezentat dovezi că noi convoaie de blindate şi armament au pătruns în estul Ucrainei din Rusia. 

Potrivit președintelui rus, și statele europene sunt interesate în normalizarea situației din Ucraina.’Europa este interesată nu mai puțin decât Rusia în ceea ce privește transpunerea în practică a acordurilor de la Minsk’, a spus liderul de la Kremlin, în contextul în care Kievul și Occidentul acuză Moscova că face prea puțin ca rebelii să înceteze focul.

‘Nimeni nu are nevoie de un conflict, mai ales de unul armat, la periferia Europei’, a adăugat Vladimir Putin.