Vladimir Putin vrea mai mult. Planul președintelui Rusiei pentru Ucraina lui Volodimir Zelenski

Vladimir Putin apasă și mai tare pedala de accelerație. După ce au cucerit Donbasul, trupele care primesc ordin de la Moscova ar putea să nu se mulțumească doar cu regiunile separatiste.

05 iul. 2022, 23:52
Vladimir Putin vrea mai mult. Planul președintelui Rusiei pentru Ucraina lui Volodimir Zelenski

Vladimir Putin face tot posibilul pentru a continua războiul din Ucraina. Marți, parlamentarii ruși au aprobat două proiecte de lege care vor autoriza Guvernul rus să facă pasul următor în desfășurarea conflictului militar.

Mai precis, companiile ar urma să fie obligate de executiv să furnizeze armatei diverse bunuri și servicii, iar angajații întreprinderilor vor lucra ore suplimentare pentru a sprijini ofensiva comandată de către Vladimir Putin, informează presa internațională.

 

Vladimir Putin continuă ofensiva

 

Prima inițiativă este îmbrăcată sub forma unor „măsuri economice speciale”. O notă explicativă ataşată proiectului de lege prevede că armata are nevoie de noi materiale şi reparaţii ale armelor pentru a-şi continua campania în Ucraina.

„Nevoia de a îndeplini cu promptitudine aceste cerinţe, mai ales în contextul sancţiunilor împotriva Rusiei şi a persoanelor juridice ruse, ne va impune să ne concentrăm temporar eforturile asupra anumitor sectoare ale economiei (…) şi să organizăm aprovizionarea cu resurse prin achiziţii publice în domeniul apărării”, se arată în nota explicativă.

Cel de-al doilea proiect de lege, adoptat şi el în prima lectură, ar modifica Codul muncii pentru a acorda Guvernului dreptul de a reglementa programul de lucru şi de a stabili zilele libere în cadrul anumitor companii.

Astfel, Guvernul ar putea impune angajaţilor întreprinderilor care furnizează bunuri armatei să lucreze noaptea, în weekend şi în timpul sărbătorilor, precum şi fără să aibă concediu anual.

Ambele proiecte de lege au fost prezentate Dumei de Stat de Guvernul rus, dar trebuie să treacă de a doua şi cea de-a treia lectură, să fie revizuite de camera superioară a Parlamentului Rusiei şi mai apoi, să fie semnate de preşedintele Vladimir Putin pentru a fi transpuse în lege.

Patru luni de zile au trecut de la demararea „operațiunii speciale” din Ucraina, demarată de către Vladimir Putin în data de 24 februarie.