Vladimir PUTIN vrea să reconstruiască ZIDUL BERLINULUI

Dalai Lama l-a criticat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pe care l-a calificat drept 'egocentric' şi l-a acuzat că, prin actualul conflict din estul Ucrainei, 'vrea să reconstruiască Zidul Berlinului', informează AFP, citată de Agerpres.

07 sept. 2014, 14:37

‘Atitudinea lui (Putin) este de ‘eu, eu, eu”, a explicat liderul spiritual tibetan, într-un amplu interviu acordat publicaţiei germane Welt am Sonntag, amintind că Putin a fost preşedinte, apoi premier, înainte de a fi din nou preşedinte. ‘Este prea mult. Prea egocentric’, a subliniat laureatul Premiului Nobel pentru Pace, în timpul vizitei sale la Hamburg (nordul Germaniei), potrivit Agerpres.

Citeşte şi Învăţături de la Dalai Lama

‘Ne-am obişnuit cu faptul că Zidul Berlinului a căzut. Acum preşedintele Putin pare să vrea să-l reconstruiască. Însă, acţionând în acest fel, el aduce prejudicii propriei sale ţări. Izolarea înseamnă sinucidere pentru Rusia’, a mai spus Dalai Lama.

În acelaşi timp, liderul spiritual tibetan a ţinut să sublinieze că Rusia şi China sunt în situaţii diferite. ‘China doreşte să facă parte din sistemul politic mondial şi este dispusă să accepte regulile internaţionale pe termen lung. Nu am impresia că acest lucru contează pentru Rusia sau pentru preşedintele Putin’, a explicat Dalai Lama, care s-a refugiat din Tibet în India în 1959, după eşuarea unei revolte în Lhassa împotriva dominaţiei chineze