Învăţături de la Dalai Lama

Pentru orice căutator spiritual, Dalai Lama este mai mult decât o figură emblematică. El este o adevărată sursă de inspiraţie pe care o putem folosi în diferite momente ale vieţii noastre. Tocmai de aceea, am hotărât ca în acest articol să vă prezentăm câteva citate ce-i aparţin lui Dalai Lama.

RomaniaTV.net
27 iun. 2014, 19:50
Învăţături de la Dalai Lama

1. „Nu e nevoie de temple, nu e nevoie de filosofii complicate. Creierul si inima mea sunt templele mele, filosofia mea este bunatatea.”

2. „Noi oamenii suntem fiinte sociale. Venim pe aceasta lume in urma actiunii altora. Supravietuim datorita celorlalti. Fie ca ne place, fie ca nu, sunt putine momente in viata cand nu beneficiem de pe urma actiunilor celorlalti. Din acest motiv nu e deloc surprinzator ca in mare parte fericirea noastra apare in contextul relatiilor noastre cu ceilalti.”

3. „Cand te raneste o sageata otravita, important este s-o scoti mai intai; nu e momentul sa te intrebi de unde vine, cine a tras-o sau ce otrava poarta.”

4. „Daca vrei ca cei din jurul tau sa fie fericiti, arata-le compasiunea ta. Daca vrei ca tu sa fii fericit, arata-ti tie compasiune.”

5. „Gasesc speranta in cele mai negre dintre zile, si ma concentrez in cele mai fericite. Eu nu judec universul.”

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro