Vlas, despre eleva criminală care a intrat la ASE: Alexandra se luptă cu sine, cu demonii ei

Ioana Maria Vlas, cea care i-a dat meditaţii în închisoare elevei care şi-a ucis mama şi care a intrat la ASE, a declarat, miercuri, la România TV, că Alexandra Pintili "se luptă cu sine, cu demonii ei" şi că încearcă să demonstreze, după moartea mamei sale, că este capabilă.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 10:43
Vlas, despre eleva criminală care a intrat la ASE: Alexandra se luptă cu sine, cu demonii ei

Nu mă miră că Alexandra merge înainte după cum si-a propus. Alexandra se luptă cu sine, cu demonii ei şi faptul că mama ei i-a spus tot timpul că nu este bună de nimic, chiar şi după moartea sa, ea vrea să demonstreze că este capabilă. Eu am făcut cu ea tot ceea ce ţine de partea umanistă şi eu cred că i-am predat un singur lucru, şi anume să nu se lase înfrântă, să meargă mai departe şi să demonstreze că este capabilă de performanţă. Nu am ţinut legătura cu ea, nu am putut să-i transmit unde sunt. Ma gândesc mult la ea. Alexandra este un caz rarisim. Important în ceea ce-mi spunea era că mama ei vitregă îi spunea că nu e bună de nimic şi ea îi va demonstra că este bună„, a declarat la România TV, Ioana Maria Vlas.

Întrebată dacă o crede în stare pe Alexandra să mai comită o acţiune aşa tragică, Maria Vlas a spus că: „Eu am opinia că dacă cineva ajunge la asemenea fapte cumplite, ceva e stricat în interior. Fiind atât de deşteaptă realizează ce a făcut şi „guilt complex-ul” o va ajuta să nu mai repete„.

În legătură cu celălalt caz, în care un elev din Suceava care a obţinut cea mai mare medie la sesiunea din toamnă a bacalaureatului, a fost arestat pentru trafic de droguri, Vlas a precizat:

„Explicaţia ar fi de natură psihologică, cineva care a primit o lovitură de la viaţă, care singur şi-a cauzat-o, realizează că ţine numai de el să îndrepte lucrurile. Cineva care trăieşte în condiţii de arest, realizează că pentru a merge mai departe trebuie să depună efort”.

„Alexandra era polivalentă. Era interesată de tot ceea ce era nou, fie istorie, fie geografie, poetică, economie. Cred că a ales să studieze economia pentru că a simţit că acesta este viitorul”, a adăugat Maria Vlas.