Vlas: Reţinerea lui Vîntu şi a lui Luca este „un joc de imagine, praf în ochii lumii credule”

Un joc de imagine, praf în ochi pentru lumea credulă. Este opinia Ioanei Maria Vlas în cazul reţinerii lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a sindicalistului Liviu Luca. Vă reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ au dispus luni punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 ore a lui Vîntu Sorin Ovidiu şi Luca Liviu pentru delapidarea Petrom Service SA şi spălare de bani, prejudiciul adus  fiind de peste 83 de mil. de euro.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 13:41
Vlas: Reţinerea lui Vîntu şi a lui Luca este „un joc de imagine, praf în ochii lumii credule”

„E un dosar printre multe altele, mă mir că a apărut la suprafaţă. Nimic nu e nou, domnul Vîntu a făcut o mulţime de afaceri şi se pot face o mulţime de dosare. (…) Toată această poveste e praf în ochii lumii credule şi nu se va întâmpla nimic. Este un joc de imagine, cineva se doreşte justiţiar”, a spus Ioana Maria Vlas.

Întrebată fiind cine ar avea de câştigat din reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu, Vlas a răspuns că „ar avea de câştigat cei vin şi spun că doresc dreptate (…)  e doar un joc , ne jucam de-a hai să facem dreptate”.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 7.11.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 ore a inculpaţilor Vîntu Sorin Ovidiu şi Luca Liviu, în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare (în dauna PETROM SERVICE S.A.) şi spălare a banilor.

Probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au relevat faptul că falimentarea controlată a PETROM SERVICE S.A. a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.

De asemenea, probatoriul administrat până în prezent, a relevat faptul că falimentarea controlată a PETROM SERVICE S.A. a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat faptul că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii PETROM SERVICE S.A., a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul S.C. Petromservice S.A., prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau al unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) şi S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro).

În această cauză, cercetările sunt în derulare şi în prezent procurorii procedează la audieri de persoane.