Vlasov are o vilă impunătoare lângă Romexpo. „Împăratul” plăteşte chirie ca la o garsonieră din Militari

Vilă impunătoare lângă pavilionul Romexpo închiriată la preţul unei garsoniere din cartierul Militari. Cel care a dat lovitura este Mihai Vlasov, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie, arestat pentru mită.

RomaniaTV.net
12 apr. 2014, 14:21
Vlasov are o vilă impunătoare lângă Romexpo. „Împăratul” plăteşte chirie ca la o garsonieră din Militari

Imobilul i-a fost predat „Împăratului” Vlasov după ce a fost renovat şi mobilat pe cheltuiala Romexpo, potrivit Centrului de Investigaţii Media, citat de România TV.

Vila este amplasată la doar câteva zeci de metri de pavilionul central. Pentru o suprafaţă de 3-4 sute de metri pătraţi într-o zonă de lux a Capitalei, Vlasov şi fiica sa, Ingrid, plăteau o chirie lunară mai mică de 300 de euro. Toţi muncitorii de la Romexpo ştiu care e casa celui poreclit „Împăratul”.

Paznicul cel mai apropiat de imobil spune că Ingrid Vlasov şi-a amenajat atelierul într-un alt pavilion Romexpo închiriat la preţ redus. Directorul economic al Romexpo recunoaşte că i-a renovat şi mobilat casa lui Vlasov pe banii companiei pe care o conduce.

La începutul anului 2012, Mihai Vlasov părăsea cu scandal un imobil RAAPPS din zona 1 Mai, în care se spune că ar fi înnoptat şi judecătoarea Mona Pivniceru, prietena apropiată a lui Vlasov. Numele fostului preşedinte al Camerei de Comerţ a fost asociat şi cu interlopii din spatele cazinourilor. Supranumit „Excelenţa sa” de către colegii de serviciu, Vlasov se lăsa umilit de cămătarii care îi dădeau bani ca să joace la ruletă şi-i spuneau „tataie”.

Mihail Vlasov ar fi tocat la ruletă milioane de euro, spun apropiaţii. Viciul său este doar o plăcere a nobilimii, îl apără una dintre fiice. „Excelenţa sa” este acum în închisoare, după ce a cerut un milion de euro mită pentru a ajuta un om de afaceri să câştige un litigiu. Mihail Vlasov se gândeşte, după o lună de stat în închisoare, să recunoască ce a făcut. La 70 de ani, speră doar să scape de proces cât mai repede şi să se aleagă cu o pedeapsă mai mică.