„Vocea Rusiei”: România nu rezistă mai mult de 30 de minute în faţa unui război

Postul de radio „Vocea Rusiei“ a realizat o analiză în care arată că România nu ar rezista nici 30 de minute în cazul unui război.

02 mai 2014, 13:10
„Vocea Rusiei”: România nu rezistă mai mult de 30 de minute în faţa unui război

 „Într-o operaţie de apărare a teritoriului naţional din zilele noastre, prima etapă, cea a împiedicării cucerii supremaţiei asupra spaţiului aerian românesc, decide soarta războiului. Forţele aeriene româneşti fiind cele de care depinde continuarea luptei sau capitularea imediată. (…) Ţinând cont de înzestrarea actuală a armatei române, se poate presupune că ea riscă să piardă supremaţia aeriană în primele 30 de minute de la declanşarea unei operaţii militare“, se arată într-un material apărut pe site-ul „Vocea Rusiei“.

Citeşte şi România, PREGĂTIRI DE RĂZBOI. Anunţul a fost publicat în Monitorul Oficial

Citeşte şi: Băsescu: Categoric va fi o creştere a prezenţei militare NATO în România

Materialul vine ca o replică în urma anunţului preşedintelui Traian Băsescu referitor la o şedinţă CSAT care va analiza posibilitatea chemării rezerviştilor sub arme.

 „Odată cu câştigarea supremaţiei aeriene, aviaţia are libertate totală de acţiune în întreg spaţiul aerian românesc şi trece la a doua etapă a operaţiei: nimicirea forţelor terestre româneşti“, se mai arată în materialul din „Vocea Rusiei”.

Citeşte şi Avioane de luptă ale NATO, desfăşurate în România