România, PREGĂTIRI DE RĂZBOI. Anunţul a fost publicat în Monitorul Oficial

Publicat: Joi, 01 Mai 2014 15:23 // Actualizat: Joi, 01 Mai 2014 23:08 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Apararii Nationale a publicat luni in Monitorul Oficial modelul certificatului medical pe care toti tinerii sunt obligati sa il prezinte la recrutare, pe timpul mobilizarii sau al starii de razboi. Potrivit prevederilor legale, in cazul mobilizarii, starii de asediu sau razboi, toti barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani sunt obligati sa isi indeplineasca serviciul militar. În plus, avioane NATO vin în România pentru exerciţii militare.

Potrivit Ordinului Ministerului Apararii Nationale M.113/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312 din 28 aprilie 2014 si care a intrat in vigoare la aceeasi data, a fost aprobat modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare.

Ce spun experţii despre posibilitatea începerii unui NOU RĂZBOI MONDIAL

Noul model al certificatului va fi prezentat de tineri la comisia de recrutare-incorporare in cazul starii de asediu, al mobilizarii sau al starii de razboi, in timp ce pana in prezent vechiul document nu trebuia prezentat in astfel de situatii. Puteti consulta certificatul medical recent aprobat de Ministerul Apararii Nationale in fisierul atasat.

Important! Conform art. 5 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, la declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, care indeplinesc criteriile pentru a indeplini serviciul militar.

Titus Corlăţean: Suntem extrem de îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Europa de Est

In plus, vechiul model al certificatului putea fi prezentat de tineri si la selectia in institutiile de invatamant din subordinea Ministerului Apararii, insa in privinta noului model nu se mai precizeaza acest lucru in actul normativ recent intrat in vigoare, scrie avocanet.ro

De asemenea, in noul model al certificatului medical se mentioneaza ca tinerii vor trebui sa isi faca analize pentru a se verifica daca au heptatita B si C. Anterior, tinerii nu trebuiau sa efectueze astfel de analize.

Formularele certificatelor medicale se vor pune la dispozitia medicilor de familie prin Ministerul Sanatatii, la instituirea/declararea starii de asediu, mobilizarii sau starii de razboi.

NATO suplimentează forţele aeriene, navale şi terestre în Europa de Est din cauza crizei din Ucraina

Odata cu intrarea in vigoare pe 28 aprilie 2014 a Ordinului MApN nr. M.113/2013 se abroga Ordinul MapN nr. M.47/2007.

Recentul act normativ prin care este aprobat certificatul medical este semnat nu doar de catre ministerul apararii nationale Mircea Dusa, ci si de catre ministrul justitiei Robert Marius Cazanciuc, directorul Serviciului Roman de Informatii George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Protectie si Paza Lucian- Silvan Pahontu, ministrul afacerilor interne Radu Stroe, ministrul sanatatii Nicolae Banicioiu, directorul Serviciului de Informatii Externe Teodor-Viorel Melescanu, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale Marcel Opris.

Aprobarea certificatului medical pe care tinerii trebuie sa il prezinte la comisia de recrutare-incorporare in cazul starii de asediu, al mobilizarii sau al starii de razboi vine in contextul in care in Ucraina, unul dintre vecinii Romaniei, au loc, potrivit agentiei Mediafax, confruntari intre activistii prorusi si manifestantii proeuropeni.

AVIOANE DE LUPTĂ NATO în România

Şase aeronave de luptă canadiene CF-18 vor fi desfăşurate în România în cadrul eforturilor NATO de a întări încrederea Aliaţilor din Europa centrală şi de est, a anunţat Alianţa nord-atlantică pe pagina sa de internet. Aeronavele au plecat marţi de la baza lor din Canada, potrivit Agerpres.
 - Estonia, Letonia şi Lituania -, în contextul măsurilor întărite de apărare colectivă convenite de aliaţi mai devreme în aprilie. De asemenea, luni au ajuns la baza aeriană Malbork din Polonia patru aeronave franceze Rafale pentru activităţi de pregătire şi poliţie a aerului, precizează NATO.

 pentru următoarele patru luni. SUA au condus această misiune de la începutul acestui an.

Polonia participă la această operaţiune cu patru aeronave MiG-29, susţinute de patru avioane britanice Typhoon, care vor avea baza la Siauliai. Alte patru aeronave daneze F-16 vor începe să patruleze pornind de la baza Amari din Estonia.

Avioane CF-18 canadiene, aşteptate să sosească în România

loading...
16 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 21:21
...2014 a Ordinului MApN nr. M.113/2013 se abroga Ordinul MapN nr. M.47/2007. NATO suplimentează forţele aeriene, navale şi terestre în Europa de Est din cauza crizei din Ucraina Recentul act normativ prin care este...
06 mai 14:36
...intrarea in vigoare pe 28 aprilie 2014 a Ordinului MApN nr. M.113/2013 se abroga Ordinul MapN nr. M.47/2007. NATO suplimentează forţele aeriene, navale şi terestre în Europa de Est din cauza crizei din Ucraina Recentul act normativ prin care este...
06 mai 12:19
...http://www.timpul.md/articol/sua-cer-romaniei-sprijinul-pentru-extinderea-operatiunilor-militare–57406.html http://www.romaniatv.net/romania-pregatiri-de-razboi-anuntul-a-fost-publicat-in-monitorul-oficial_142226.html#ixzz30VCl6QWq http://www.publika.md/raspunsul-rusiei-la-prezenta-militara-americana-in-marea-neagra_1898801.html...
04 mai 19:04
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai Ungurean-kiss
si pana la urma sau decis sa nu
04 mai 15:13
Răspunde | Votează email 0 email
MARGOI
NEUTRALITATE! SAU SA FIM DIPLOMATI SI SA MUTAM RAZBOIUL PE PAMINTUL USA !! SI SA TRIMITEM TINERII CARE VOR SA FIE EROI SA LUPTE IN USA ! CUM AU FACUT AMERICANII CIND AU BOMBARDAT CAPITALA 1 NU URMATI EX.NEMERNICULUI DE ANTONESCU ! INVATATI DE LA CAROL II !
03 mai 12:40
...alt="bbc_bothsides" width="685" height="383" /> Zilele astea au apărut prin presă câteva articole despre un Ordin al MApN legat de certificatul medical cu care tinerii se vor prezenta la comisia de recrutare în caz de război. Evident, actul a fost...
02 mai 19:36
...stabilirii unui model unic pentru acest tip de document”, se arată în comunicatul MApN. Citeşte şi România, PREGĂTIRI DE RĂZBOI. Anunţul a fost publicat în Monitorul Oficial Potrivit acestuia, certificatul este unul similar cu cel al soldaţilor şi...
02 mai 19:21
Răspunde | Votează email -2 email
sss
dar nici mama lu putin nu ar resista mai mult de 30 min cu mine...
02 mai 17:26
...http://www.romaniatv.net/romania-pregatiri-de-razboi-anuntul-a-fost-publicat-in-monitorul-oficial_142226.html#ixzz30VCl6QWq ...
01 mai 23:15
...a subliniat că ”nu e cazul să se cadă în capcana unui război psihologic”. Citeşte şi România, PREGĂTIRI DE RĂZBOI. Anunţul a fost publicat în Monitorul Oficial ”Apar tot felul de ştiri pe care eu nu le confirm şi nu cred că e cazul...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H