Vodafone preia UPC. Comisia Europeană a aprobat achiziţia

Comisia Europeană a aprobat joi, condiţionat, achiziţia de către Vodafone a afacerilor prin cablu ale Liberty Global în România, Cehia, Germania şi Ungaria. În România, Grupul Liberty Global este prezent prin intermediul operatorului de telecomunicaţii UPC, care este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a Liberty Global.

RomaniaTV.net
18 iul. 2019, 11:20
Vodafone preia UPC. Comisia Europeană a aprobat achiziţia

„În societatea noastră modernă, accesul la servicii broadband şi de televiziune de calitate şi la un preţ accesibil este aproape la fel de solicitat ca accesul la apă curentă. Am aprobat astăzi achiziţia de către Vodafone a afacerilor Liberty Global din Cehia, Germania, Ungaria şi România, cu condiţia unor remedii menite să asigure că clienţii vor continua să beneficieze de preţuri corecte, servicii de înaltă calitate şi produse inovatoare”, a afirmat în comunicat comisarul Margrethe Vestager, citat de news.ro.

Decizia urmează unei investigaţii aprofundate a tranzacţiei propuse, care implică achiziţia de către Vodafone a afacerilor Liberty Global din Cehia, Ungaria, România şi Germania. Afacerile Liberty Global în aceste ţări constau în mare măsură în operaţiuni prin intermediul reţelelor prin cablu.

În mai 2018, Vodafone Group a anunţat un acord de 18,4 miliarde de euro pentru preluarea operaţiunilor Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria şi România.