Vogue îşi reface imaginea. Vrea numai manechine sănătoase, în vârstă de peste 16 ani

Cu imaginea şifonată după ce a publicat fotografii cu o fetiţă de 10 ani, pozând provocator, fardată şi îmbrăcată cu veşminte haute-couture, fapt ce a atras numeroase critici, prestigioasa revistă Vogue s-a hotărât să folosească de acum înainte numai imaginea unor manechine sănătoase şi cu vârste de peste 16 ani.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 18:25
Vogue îşi reface imaginea. Vrea numai manechine sănătoase, în vârstă de peste 16 ani

Anna Wintour, redactorul-şef al ediţiei americane a publicaţiei Vogue şi Emmanuelle Alt, a ediţiei Vogue Paris, se numără printre semnatarele acestui angajament.

„Vogue crede că frumuseţea înseamnă sănătate”, a declarat într-un comunicat de presă Jonathan Newhouse, preşedintele Conde Nast International, proprietarul revistei. Redactorii-şefi ai Vogue îşi doresc o revistă care să promită că va arăta în paginile sale manechine sănătoase pentru cititoare sănătoase”, continuă comunicatul.

Pactul în şase puncte va fi publicat în ediţiile din iunie, stipulând în mod clar că Vogue nu va mai lucra decât cu manechine de peste 16 ani şi care nu manifestă niciun simptom de tulburări alimentare. De asemenea, redacţiile Vogue le vor impune aceste condiţii şi agenţiilor de manechine care le trimit modelele şi, nu în ultimul rând, le vor solicita acestora să verifice  care este vârsta reală a manechinelor şi să creeze în agenţiile lor „condiţii sănătoase de muncă”, în special în privinţa alimentaţiei, scrie Le Monde.

„Suntem ambasadorii imaginii unui corp sănătos”, se precizează de la bun început în pact. Un purtător de cuvânt al Conde Nast a mai precizat că punerea în aplicare a acestui angajament se va face „local, aşa cum este mai bine pentru fiecare piaţă şi pentru fiecare ediţie.”