Voicu: Candidaţii PNL vor fi propuşi de filiale până pe 8 octombrie şi validaţi până pe 15 octombrie

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, miercuri, la finalul şedinţei BPC al partidului, că pentru alegerile parlamentare candidaţii urmează a fi propuşi de filialele din teritoriu până pe 8 octombrie, urmând ca decizia finală asupra acestora să fie luată pe 15 octombrie.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 15:29
Voicu: Candidaţii PNL vor fi propuşi de filiale până pe 8 octombrie şi validaţi până pe 15 octombrie

Voicu a susţinut că la nivelul conducerii partidului au fost stabilite procedurile pentru desemnarea candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare.

„La nivel local filialele noastre până pe data de 8 (octombrie – n.r.), luni, îşi vor parcurge procedurile la nivel local privind propunerile de candidaţi care vor fi transmise către sediul central, iar procedurile la nivel naţional se vor încheia pe data de 15 octombrie, urmând ca depunerea candidaturilor să se facă într-un termen şi calendar agreat cu partenerii din USL”, a declarat Voicu.

Vicepreşedintele PNL a fost întrebat care este situaţia din Bucureşti, precum şi dacă preşedintele partidului, Crin Antonescu, s-a decis în ce colegiu va candida.

„Nici repartizarea colegiilor nu este încă un lucru finalizat, se va închide cel mai probabil în această seară, iar după aceea putem discuta şi despre opţiunile unor persoane, chiar fie şi a preşedintelui partidului pe un anumit colegiu sau nu”, a spus Voicu.

De asemenea, el a menţionat că pentru evenimentul de lansare a candidaţilor USL pentru parlamentare din 17 octombrie este luată în calcul ca loc de desfăşurare inclusiv Arena Naţională. Voicu a susţinut că la eveniment vor lua parte „nişte zeci de mii bune” de simpatizanţi.

Lansarea celor peste 400 de candidaţi ai Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare din 9 decembrie va avea loc pe 17 octombrie, la Bucureşti, în perioada următoare fiind finalizate listele care îi cuprind pe aceştia, a anunţat marţi seară preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii.

El a menţionat că împărţirea candidaturilor pe colegii a avut loc la Comitetul Executiv Naţional care a avut loc pe 17 septembrie la Murighiol, Tulcea.

„Pe data de 17 (n.r. – octombrie) vom avea lansarea. Se lucrează acum de către colegi (n.r. – la liste). Numărul era stabilit (…), acum se lucrează pe candidaturi”, a declarat preşedintele PSD la finalul reuniunii USL care a avut loc la Palatul Parlamentului.

În ceea ce priveşte candidatura senatorului independent Mircea Geoană, liderul USL crede că „este bine ca acesta să candideze pentru USL”.

„Nu pot să vă spun decât că e foarte bine să candideze din partea USL. Nu am avut până în acest moment o nouă discuţie cu domnia sa, dar cred că e foarte bine să candideze din partea USL. (…) Important e că pe 17 ne lansăm candidaţii, toţi cei peste 400 de candidaţi”, a afirmat liderul social-democraţilor, scrie Agerpres.

Pe 17 septembrie, Victor Ponta a anunţat, la Murighiol, că din cele 40 de mandate de parlamentari ai Bucureştiului, 35 vor fi deţinute de USL după alegerile generale şi a apreciat că USL va câştiga aproximativ 60% din mandatele din viitorul Parlament.