Voicu: Le recomand ONG-urilor să împrumute de la MRU nişte calmante. Becali nu e rasist

Deputatul PSD, Mădălin Voicu, a declarat marţi, la România TV, că Gigi Becali la europarlamentare.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 11:03
Voicu: Le recomand ONG-urilor să împrumute de la MRU nişte calmante. Becali nu e rasist

„Eu prefer să nu mă adresez lucrurilor care sunt de multe ori ieşite din decor şi am senzaţia că speculaţiile au ajuns undeva într-o zonă a ridicolului. Fiecare candidat îşi asumă nişte lucruri, îşi face un proiect, are o strategie. Acum dacă unele ONG-uri se irită de la unele spuse ale unor candidaţi inclusiv din partea lui Gigi bBcali, eu le recomand să se împrumute de la domnul Mihai Răzvan Ungureanu de nişte creme, de nişte calmante, de nişte lucruri care să-i mai liniştească puţin. Pentru că dacă ne facem tot timpul aşa să dăm în cap unuia sau altuia, lucrurile astea nu ne onorează în primul rând şi nu cred că este cazul. Gigi Becali e un băiat isteţ care e mai guraliv poate mai excentric decât alţii, dar nu înseamnă că este nici rasist, nici homofob, nici xenofob, aşa că eu cred că lucrurile astea sunt de domeniul ridicolului”, a declarat, la România TV, Mădălin Voicu.

Deputatul PSD a arătat că „dacă mâine problema ţiganilor, sau problema homosexualilor, sau problema lesbienelor ar fi fost rezolvată, ONG-urile pierd bani”.

„Ei în loc să calmeze spiritele, le irită ca să poată să câştige bani aceste ONG-uri, din afara ţării şi să-şi poată duce mai departe activitatea. Eu nu sunt nici rasist, nici homofob, nici xenofob, nici nu discriminez, dar asta nu înseamnă că n-am voie să am un limbaj colorat, care să fie nu neapărat nuanţat, dar să aibă şi mici ironii. Ce înseamnă să vorbim toţi după dogme, după cărţi? Nu există. Dacă cineva poate să demonstreze că Gigi Becali a făcut rău cuiva, atunci poate interveni orice instanţă, dar dacă el doar vorbeşte şi spune nişte lucruri aşa care de multe ori sunt simpatice, nu văd de ce se irită toţi fraierii”, a mai precizat Voicu.

Mădălin Voicu consideră că „dacă există lucruri toxice în scena politică românească, ele ar trebui să fie judecate cu aceeaşi măsură”: „Pentru mine Gigi Becali reprezintă o persoană care are credinţă, care probabil că e mai pitoresc în exprimări, dar asta nu înseamnă că el nu poate fi un om valoros care să sprijine o mişcare sau alta, indiferent unde este înscris el şi trebuie să îi dăm atât cât merită atenţie. Aceste ONG-uri ar trebui să vină cu valoarea cuvântului şi după aceea cu emoţiile pe care le exprimă cotidian”.

Acesta s-a oferit chiar şi să-l consilieze pe George Becali. „Eu îi recomand lui Gigi să fie un politician şi pot oricând să-l consiliez, un politician care să le transmită tuturor celor care îl atacă că nu-i onorează cu nimic comportamentul lor şi nici nu cred că îl impresionează foarte tare. Apariţiile lui sunt frumoase, dar ar trebui să fie din punctul meu de vedere mai puţin nervoase. El e un bărbat care ştie să se comporte„, spune Mădălin Voicu.

Europarlamentarul Gigi Becali a răspuns marţi, la România TV, acuzelor ce i-au fost aduse de Coaliţia Antidiscriminare cu privire la candidatura sa de la parlamentare. Acesta susţine că scrisoarea trimisă de coaliţie nu este importantă, pentru că pe el îl iubesc 3 milioane de ţigani, iar votul homosexualilor din România nu contează. Becali l-a criticat dur, în direct, la România TV, pe directorul Asociaţiei Romani Criss, spunându-i că este „prea prost şi prea dobitoc”.

Reprezentanţii Coaliţiei Antidiscriminare din România au trimis o scrisoare liderilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, în care contestă candidatura lui Gigi Becalila alegerile parlamentare din decembrie pe listele Uniunii. Semnatarii epistolei spun că prezenţa lui Becali pe listele USL este „şocantă şi intolerantă” şi atrag atenţia că „becalizarea spaţiului politic românesc trebuie să înceteze”.