Voicu: Libertatea de exprimare în PNL este garantată, chiar dacă unii membri abuzează de ea

Mihai Voicu a declarat, duminică, pentru Mediafax, că în PNL libertatea de exprimare este garantată chiar dacă uneori unii membri abuzează de aceasta, precizând că asupra Statutului şi a conducerii partidului se va exprima Congresul PNL.

RomaniaTV.net
17 feb. 2013, 12:44
Voicu: Libertatea de exprimare în PNL este garantată, chiar dacă unii membri abuzează de ea

„În acest moment, PNL este la cea mai înaltă cotă din 1990 până acum şi excelentele rezultate electorale sunt bazate pe un efort colectiv a sute de mii de membri ai partidului. Conducerea partidului şi preşedintele Crin Antonescu au asigurat, fără niciun dubiu, cadrul necesar pentru ca aceşti membri să se exprime şi să obţină funcţii reprezentative în administraţia locală şi centrală”, a spus Mihai Voicu, pentru Mediafax.

El a arătat că în acest moment PNL este fără îndoială nu numai un partid puternic, dar şi un partid democratic, dovada constând inclusiv în faptul că libertatea de exprimare este garantată, chiar dacă „uneori unii membri abuzează de ea”.

„Mai avem mai puţin de o săptămână până la Congresul partidului şi acest for se va exprima fără niciun dubiu atât asupra Statutului partidului, cât şi asupra conducerii acestuia”, a adăugat Voicu.

El a precizat, totodată, că din punctul său de vedere, preşedintele Crin Antonescu a dovedit că este un lider puternic şi capabil să conducă în continuare partidul.

Primarul liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi fostul vicepreşedinte PNL Vlad Moisescu au anunţat că au propus zece amendamente pentru modificarea Statutului partidului, astfel încât PNL „să nu fie subordonat intereselor şi obiectivelor unei singure persoane”.

„Congresul PNL nu este şi nu trebuie să fie o adunare care votează orbeşte în favoarea intereselor unei singure persoane”, a susţinut Andrei Chiliman, duminică, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Vlad Moisescu a prezentat amendamentele propuse, printre care şi cele anunţate de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Între acestea se numără alegerea tuturor membrilor Biroului Politic prin vot uninominal, inclusiv a secretarului general al partidului, desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale prin votul tuturor membrilor de partid în cadrul unor alegeri primare, dar şi instituirea unui criteriu de integritate prin care să fie interzisă susţinerea la nivel guvernamental, pentru portofoliile ministeriale, a persoanelor trimise în judecată pentru o faptă penală.

Moisescu a precizat că amendamentele au fost înaintate, vineri seară, comisiei pentru Statut a PNL.