Voicu: Nemulţumirile privind funcţionarea ACD pot fi lămurite prin discuţii la nivelul liderilor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat joi că, din perspectiva liberalilor, relaţiile cu PC au fost totdeauna normale, punctând că prin discuţii la nivelul liderilor ACD nemulţumirile privind funcţionarea protocolului acestei alianţe pot fi lămurite.

RomaniaTV.net
20 iun. 2013, 13:47
Voicu: Nemulţumirile privind funcţionarea ACD pot fi lămurite prin discuţii la nivelul liderilor

„Am remarcat faptul că au fost exprimate şi unele nemulţumiri cu privire la funcţionarea Alianţei de Centru Dreapta. Din perspectiva noastră, relaţiile politice au fost totdeauna şi sunt unele cel puţin normale, dacă nu amicale. ACD în acest moment îşi desfăşoară activitatea politică în cadrul USL şi poate din această perspectivă greutatea într-adevăr a căzut pe activitatea Uniunii Social Liberale, dar sunt convins că prin discuţii la nivel de lideri politici se pot lămuri toate semnele de întrebare care există”, a afirmat Voicu pentru AGERPRES, referitor la declaraţia purtătorului de cuvânt al conservatorilor, Bogdan Ciucă, privind nefuncţionarea protocolului ACD.

El a susţinut că o eventuală participare a PC pe liste separate la europarlamentare nu intră în contradicţie cu protocolul ACD sau USL.

‘Înţeleg că declaraţia a fost făcută în contextul unei eventuale decizii de participare la alegerile europarlamentare din partea PC pe cont propriu şi, din această perspectivă, nu există vreo contradicţie cu vreun protocol al ACD, fie al USL’, a explicat Voicu.

Protocolul Alianţei de Centru Dreapta (ACD) nu funcţionează şi, de acum încolo, toate poziţiile PC vor aparţine numai partidului, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă.

El a menţionat că protocolul ‘nu va fi rupt sau denunţat’, iar USL rămâne în continuare ‘cel mai drag proiect’ al PC.

„Din discuţiile pe care le-am avut vizavi de activitatea în plan local am constatat că protocolul cu ACD nu funcţionează fizic. Nu prea au fost întâlniri în plan local, nici în plan naţional. Nu vă speriaţi, asta nu înseamnă că avem o problemă cu USL. USL rămâne în continuare cel mai drag proiect al PC şi credem că este izbânda cea mai puternică a PC alături de PSD şi PNL”, a explicat Ciucă.

Potrivit acestuia, toate poziţiile PC de acum înainte sunt ale Partidului Conservator şi toate poziţiile pe care le are PNL sunt ale PNL-ului. ‘Când va fi momentul să avem o decizie comună vă vom anunţa. Nu vizăm o rupere. Nu vizăm o plecare’, a afirmat purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, după şedinţa Biroului Executiv al partidului.