Voicu: PNL nu a fost consultat în privinţa numirii lui Cazanciuc la MJ, însă nu are nici o obiecţie

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, joi, pentru Mediafax, că PNL nu a fost consultat în privinţa nominalizării lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei, el arătând însă că liberalii nu au nicio obiecţie faţă de această numire.

RomaniaTV.net
11 apr. 2013, 11:17
Voicu: PNL nu a fost consultat în privinţa numirii lui Cazanciuc la MJ, însă nu are nici o obiecţie

„În legătură cu nominalizarea făcută, este o decizie a primului-ministru, iar ţinând cont că în urma discuţiilor din USL decizia a fost ca PSD şi premierul să-şi asume în continuare portofoliul Justiţiei, precizez faptul că nu am fost consultaţi, însă nu avem nicio obiecţiune cu privire la nominalizarea făcută”, a spus Voicu.

El a arătat că Ponta nu a invocat în cadrul USL posibilitatea ca Horia Georgescu să fie numit ministru al Justiţiei.

„Precizez că, în nicio ocazie, în vreo discuţie în cadrul USL, domnul prim-ministru Victor Ponta nu a invocat posibilitatea numirii domnului Horia Georgescu ca ministru al Justiţiei”, a spus Voicu, referitor la informaţii apărute în presă în acest sens.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a acestuia. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui din funcţia de procuror.

Victor Ponta a spus că l-a informat joi dimineaţă pe preşedintele Traian Băsescu despre propunerea ca Robert Cazanciuc să preia funcţia de ministru al Justiţiei, premierul menţionând că şeful statului „nu a avut niciun fel de obiecţie”.

Robert Cazanciuc este, din 2009, secretar general al MAE.