Voiculescu, atac la Guvern: Este timpul ca Guvernul să deschidă OCHII. Banii Europei nu sunt un MOFT

Fondatorul PC, Dan Voiculescu, acuză Guvernul Victor Ponta că "nu se va putea ţine de cuvânt" pentru că a promis o rată de absorbţie a fondurilor euroepene de 80%, iar conform datelor oficiale rata este acum de 54,82%. În acest sens, Dan Vociculescu le cere guvernanților "să deschidă bine ochii" pentru că "banii Europei nu sunt un moft, ci șansa României de a intra cu capul sus în lumea civilizată."

28 sept. 2015, 06:59
Voiculescu, atac la Guvern: Este timpul ca Guvernul să deschidă OCHII. Banii Europei nu sunt un MOFT

Dan Voiculescu atacă din nou Guvernul Ponta, criticând faptul că rata absorbţiei fondurilor europene este încă scăzută.

„La sfarsitul anului 2015, Romania va pierde circa 5 miliarde de euro din cele 19,8 miliarde de euro alocate prin Politica de coeziune (aferente exercițiului bugetar 2007-2013).

Cele mai mari pierderi vor fi la POSDRU – unde din 3,5 miliarde, au fost accesati numai 1 miliard si la POS Mediu – unde din 4,4 miliarde, au fost atrase 1,7 miliarde.

Citește și: Voiculescu: De ce se laudă guvernul Ponta cu noul Cod Fiscal? Ştia că minte sau a fost neputincios?

Conform datelor oficiale, Romania a ajuns la o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 54,82%.

Guvernul a promis o absorbtie de 80%, dar se vede ca nu se va putea tine de cuvant.

Este timpul ca Guvernul sa deschida ochii! Banii Europei nu sunt un moft, ci șansa României de a intra cu capul sus în lumea civilizată.

Am spus intotdeauna: mizați, cât mai e timp, pe un guvern orientat pe absorbția de fonduri structurale până la sfarsitul anului 2015. Dați posibilitatea de a coordona ministere unor specialiști în absorbția de fonduri europene care cunosc logica instituțională a UE.

Citeşte şi: Mihai Gâdea, audiat în dosarul în care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru şantaj

E pentru binele României și pentru îndeplinirea visului meu ca românii care nu și-au părăsit patria în moment de răstriște să nu mai plece pe pământuri străine pentru o viață mai bună”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.