Voiculescu: De ce se laudă guvernul Ponta cu noul Cod Fiscal? Ştia că minte sau a fost neputincios?

Dan Voiculescu l-a atacat joi pe premierul Victor Ponta, căruia îi transmite că nu are de ce să se laude cu noul Cod Fiscal, în condiţiile în care toate măsurile care ar fi avut un impact macroeconomic nu au mai fost introduse în actul normativ.

03 sept. 2015, 16:44
Voiculescu: De ce se laudă guvernul Ponta cu noul Cod Fiscal? Ştia că minte sau a fost neputincios?

Mă întreb de ce se laudă guvernul Ponta cu Noul Cod Fiscal: ştia că minte sau a fost neputincios?”, scrie Voiculescu pe blogul său.

Fondatorul Partidului Conservator a precizat că întreaga dezbatere pe tema noului Cod se poate rezuma prin formula „mult zgomot pentru nimic”.

Citeşte şi: Voiculescu trece în revistă iniţiativele legislative susţinute şi care s-au implementat: Este un succes!

Voiculescu susţine că oamenii de afaceri au primit cu „entuziasm” noul proiect de Cod Fiscal, însă „minunea a durat trei zile”, în condiţiile în care au fost eliminate toate prevederile care ar fi avut impact macroeconomic:

– reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%

– eliminarea taxei pe construcţii speciale

– reducerea accizelor la carburanţi

Singura măsură care a rămas este reducerea TVA de la 24% la 20%, ceea ce va ajuta consumul, şi implicit producţia, dar mai ales importul, mai scrie Voiculescu.

Noul Cod fiscal, reexaminat în urma cererii lui Klaus Iohannis, a trecut de Parlament, urmând să fie transmis preşedintelui spre promulgare. Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional, a aprobat joi legea cu 279 voturi „pentru”, 8 „împotrivă” şi 5 abţineri.

Principalele amendamente la Codul fiscal vizează reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe construcţii începând de la 1 ianuarie 2017, cu excepţia construcţiilor agricole – în acest caz eliminarea impozitului se aplică din 2016 -, eliminarea supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, a fost reintrodusă în Codul fiscal prevederea potrivit căreia consiliile locale au posibilitatea de a majora la 500 la sută a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite, aceasta aplicându-se de la 1 ianuarie 2016.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Citeşte şi: Dan Voiculescu, confesiuni din spatele gratiilor: Fiica mea crede că sunt mason

Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

CAB a dispus, totodată, confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, „care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini”.