Voiculescu, despre ruperea USL: Antonescu şi-a dat seama că nu va fi candidatul Uniunii la prezidenţiale

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, consideră că motivul real al ruperii USL a fost faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a realizat faptul că nu poate fi candidatul USL la alegerile prezidenţiale.

RomaniaTV.net
26 mart. 2014, 12:12
Voiculescu, despre ruperea USL: Antonescu şi-a dat seama că nu va fi candidatul Uniunii la prezidenţiale

„Crin Antonescu a observat la un moment dat că este foarte greu să fie candidatul USL la prezidenţiale. (…) Dacă Crin Antonescu era sigur că va fi candidatul USL la prezidenţiale, Uniunea ar fi şi astăzi. Iată că din cauza unor ambiţii ale unui om, ale unui individ, ca noi toţi de altfel… nu ştiu dacă Crin Antonescu este mult mai cult, mult mai frumos, mult mai corect. Cred că e un om normal. Deci un om normal a reuşit să destabilizeze o construcţie politică care ar fi uşurat mult situaţia politică din România”, a spus Voiculescu, citat de Agerpres. 

Voiculescu a precizat că nu şi-a imaginat că USL se va rupe, deşi atitudinea lui Crin Antonescu faţă de electoratul PSD şi PC a fost una „arogantă”.

„Niciodată nu m-am gândit, niciun moment, că USL se va destrăma. Nu erau motive. După ce am terminat cartea, m-am gândit care a fost motivul real al ruperii USL. După mine, este această nenorocită dorinţă de putere. Numai mirosul puterii, ca să nu mai spun pârghiile puterii, schimbă destine şi ameninţă fibra unei ţări”, a subliniat Dan Voiculescu.