Dan Voiculescu, la poliţie: Dosarul de şantaj, o făcătură la comandă. Sunt pregătit inclusiv pentru condamnare

Dan Voiculescu a mers sâmbătă dimineaţă la sediul IPJ Ilfov, pentru dosarul de santaj în care este acuzat că a cerut mai multor oameni de afaceri să încheie contracte de publicitate cu trustul său. Voiculescu susţine că plănuia să plece din ţară, în vacanţă, acesta fiind motivul pentru care procurorii s-au grăbit să ceară măsura controlului judiciar. 

RomaniaTV.net
05 iul. 2014, 08:05
Dan Voiculescu, la poliţie: Dosarul de şantaj, o făcătură la comandă. Sunt pregătit inclusiv pentru condamnare

„Nu e nicio haituire, am spus ca voi respecta ce scrie in ordonanta. Nu am sa reprosez procurorului, absolut nimic. Doi denuntatori au spus ca i-am santajat. Pe Nelu Iordache nu l-am vazut de acum 20 de ani. Cum poti sa-l santajezi pe un om daca nu te vezi cu el, doar nu prin telepatie ca la ICA. Iar pe al doilea nici macar nu l-am vazut vreodata (…) E o facatura. Data de 3 iulie a parut sa fie o data speciala pentru ca eu imi programasem sa plec intr-un concediu, ca orice om, vara, cu familia. Când am aflat pe 1 iulie ca trebuie sa fiu prezent pe 7 iulie la Curtea de Apel pentru dosarul Telepatia, mi-am trimis familia si eu am ramas aici. Probabil că s-a aflat că eu nu mai plec- Marţi aveam la marti tribunal o contestaţie împotriva acestei ordonanţe, luni avem la Curtea de Apel termen pentru dosarul Telepatia”, a declarat Voiculescu.

 

Intrebat daca se simte haituit si daca este pregatit pentru o condamnare, Voiculescu a răspuns „ca ma simt eu haituit sau nu, e o problema de-a mea”.

„Sunt pregatit pentru orice, am intrat intr-o batalie in care trebuie sa te astepti sa mai si pierzi. Sunt pregatit inclusiv pentru o condamnare. Vreau sa se faca studii de caz care sa fie predate studentilor la drept despre aceste dosare care n-au probe, fundamente, declaratii, sunt declaratii facute la comanda. Opinia mea e ca tot ce se intampla zilele astea au o singura cauza, faptul ca n-am fost de acord niciodata ca Antena 3 sa fie la cheremul cuiva, indiferent cum il cheama”, a precizat acesta.

Dan Voiculescu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA într-un nou dosar. Fondatorul PC este acuzat de 7 infracţiuni de şantaj. Procurorii susţin că Voiculescu a ameninţat mai mulţi oameni de afaceri să încheie contracte de publicitate cu trustul său. În caz contrar, posturile Antena 1 şi Antena 3 ar fi declanşat o campanie agresivă împotriva lor. Procurorii DNA susţin că unul dintre denunţători i-ar fi achitat 900.000 de euro lui Voiculescu, sub formă de cinci contracte de publicitate. Potrivit DNA, banii reprezentau, în realitate, taxe de protecţie. Fostul senator spune că nu-i cunoaşte pe oamenii de afaceri.

Printre denunţatorii despre care Dan Voiculescu spune ca nu îi cunoaşte este Nicolae Palfi, dar şi Octavian Creţu, ambii de la compania Romaqua. Octavian Creţu a fost martor în dosarul Zambaccian. în care fostul premier a fost condamnat la 4 ani de puşcărie.

Oamenii de afaceri au depus la DNA şi înregistrări audio şi video împotriva lui Dan Voiculescu. Un alt afacerist care s-a plâns, în trecut, că fondatorul PC i-a cerut bani să nu-l denigreze a fost şi Nelu Iordache.

Fostul senator are interdicţie de a părăsi ţara. Iar problemele pentru Voiculescu nu se opresc aici. El ar putea fi audiat în scandalul dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu.