Voiculescu trece în revistă iniţiativele legislative susţinute şi care s-au implementat: Este un succes!

Dan Voiculescu a scris vineri pe blogul său despre iniţiativele legislative pe care le-a susţinut de-a lungul timpului şi care, o parte dintre ele, au ajuns să fie implementate. Acestea sunt reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea profitului reinvestit pe care fondatorul Partidului Conservator le consideră un succes.

21 aug. 2015, 13:45
Voiculescu trece în revistă iniţiativele legislative susţinute şi care s-au implementat: Este un succes!

În contextul discuţiilor pe noul Cod Fiscal, Dan Voiculescu a trecut în revistă, pe blogul său, propunerile legislative pe care le-a iniţiat în perioada 2008-2010.

Citeşte şi: Voiculescu, la un an de condamnare: Sper ca cei care mă duşmănesc să-şi fi satisfăcut setea de răzbunare

„1. Neimpozitarea profitului reinvestit

2. TVA redus pentru alimentele de bază.

3. Penalităţi aplicate statului pentru întârzierile la rambursarea de TVA.

4. Compensarea de TVA între stat şi agenţii economici (sumele reprezentând TVA de plată către stat se compensează cu rambursările de TVA pe care le datorează statul)

5. Neimpozitarea microîntreprinderilor în primii 3 ani de la înfiinţare

Aceste cinci măsuri s-au concretizat, în perioada 2008-2010, în propuneri legislative pe care le-am iniţiat şi le-am susţinut în Parlament.

Ani la rand am explicat de ce este importantă reducerea TVA-ului la alimentele de baza (măsură implementată în 2015).

Neimpozitarea profitului reinvestit este o facilitate fiscală pentru care am luptat constant din 2007 și despre a cărei utilitate nu am încetat să vorbesc (măsură luată în 2014).

Chiar dacă a durat ani de zile, este un succes ca s-au implementat”, a scris Dan Voiculescu pe blogul lui.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Citeşte şi: Dan Voiculescu, confesiuni din spatele gratiilor: Fiica mea crede că sunt mason

Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

CAB a dispus, totodată, confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, „care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini”.