Voinescu: Antonescu este „un Farfuridi pe invers”

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că liderul PNL Crin Antonescu este "întruchiparea stridentă a unui jalnic personaj caragialesc", un "Farfuridi pe invers" şi a arătat că "transmite un gând bun noii prietenii între principialii Ponta, Antonescu şi Frunzăverde".

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 12:07
Voinescu: Antonescu este „un Farfuridi pe invers”

Voinescu a spus că „Antonescu este o figură politică adecvată României, care stă sub anul Caragiale, acest Farfuridi pe invers”. El a explicat că Farfuridi iubea trădarea şi nu-i iubea pe trădători, în timp ce din discursurile lui Antonescu se înţelege că acesta urăşte trădarea, dar îi iubeşte pe trădători.

„Domnia sa rămâne întruchiparea stridentă a unui jalnic personaj caragialesc. Farfuridi şi Caţavencu sunt cu mult mai bine conturaţi şi articulaţi decât domnul Antonescu”, a adăugat Voinescu.

Sever Voinescu a spus şi că Victor Ponta afirma în octombrie 2011 că nu-i plac trădătorii. „Transmit un gând bun noii prietenii între principialii Ponta, Antonescu şi Frunzăverde”, a adăugat Voinescu.

El a spus, în legătură cu situaţia din PDL după plecarea lui Frunzăverde, că îi aminteşte de titlul unui roman celebru.

„Aş vorbi despre insuportabila uşurătate a greilor din PDL, greii care te lasă la greu, greii care devin uşori în momentul în care partidului îi e greu”, a explicat Voinescu.

El a apreciat că „liderul politic Sorin Frunzăverde a lăsat partidul la greu” şi că, „din punctul de vedere al situaţiei, nu PDL este vinovat sau mai vinovat în raport cu Sorin Frunzăverde”.