Volkswagen are din nou probleme. Cheamă în service peste 1,8 milioane de vehicule

Constructorul auto german Volkswagen și cele două societăți mixte ale sale din China, FAW-Volkswagen și SAIC Volkswagen, vor rechema la service un număr de 1,818 milioane de vehicule de pe piața chineză, din cauza unor probleme la pompa de combustibil, a anunțat luni Autoritatea de Control al Calității din China.

04 sept. 2017, 09:28
Volkswagen are din nou probleme. Cheamă în service peste 1,8 milioane de vehicule

Vehiculele vizate de această rechemare sunt în număr de aproximativ 859.000 model Magotan, produse în China în perioada 2007-2014, aproximativ 810.000 model Passat, produse în China în perioada 2011-2015, precum și o serie de modele Magotan și Volkswagen CC importate.

Autoritatea de Control al Calității din China a informat că supraîncălzirea și presiunea mecanică ar putea provoca defectarea anumitor componente electronice ale pompei de combustibil, ceea ce ar putea duce la oprirea motorului.

Cele trei companii vor înlocui gratuit pompa de combustibil, iar acțiunea de rechemare la service va începe pe data de 25 decembrie. Proprietarii vehiculelor vizate vor fi informați de această rechemare printr-un mesaj pe mail.

Deocamdată nu este clar dacă această operațiune are legătură cu o rechemare la service anunțată anterior. Săptămâna trecută, 281.000 de vehicule modelele Volkswagen CC și Pasat, care au fost vândute pe piața din SUA, au fost chemate în service pentru remedierea unei defecțiuni la pompele de combustibil.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.