Volodimir Zelenki, primul câștigător al ”Dancing with the stars”. Imaginile au devenit virale cu președintele Ucrainei

Volodimir Zelenki, primul câștigător al ”Dancing with the stars”. Ultimele evenimente, criza declanșată de Rusia lui Putin care a invadat Ucraina, l-au transformat într-un erou pe preşedintele Ucrainei, în vârstă de 44 de ani.

03 mart. 2022, 10:31

Volodimir Zelenki, primul câștigător al ”Dancing with the stars”. Adevărata faimă și-a câștigat-o cu un serial de comedie TV („Sluga poporului”), Zelenski interpretând rolul unui profesor de istorie naiv care ajunge președinte din întâmplare.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski: „Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaţilor. Plecaţi acasă!”

Volodimir Zelenki, primul câștigător al ”Dancing with the stars”

După succesul înregistrat de serialul respectiv, Zelenski înființează un partid. ”Slujitorul Poporului” urcă rapid în sondaje, iar actorul intră pe scena politică, depunându-și candidatura la președinție.

La vârsta de 28 de ani, preşedintele Ucrainei a demonstrat un talent unic pe scenă, câştigând cunoscutul show ”Dancing with the stars”.

Cine este Volodimir Zelenski?

Volodimir Zelenski s-a născut în orașul Krivoi Rog, din estul Ucrainei, în 1978. A absolvit Universitatea Națională de Economie din Kiev cu o diplomă în drept, apoi  a co-fondat o companie de producție TV de succes și a produs emisiuni pentru o rețea deținută de un oligarh controversat, Igor Kolomoiski. Până la jumătatea anilor 2010, cariera sa în televiziune și film a fost principala sa preocupare.

Kolomoiski i-a sprijinit apoi candidatura la președinție, ceea ce i-a făcut pe mulți să se teamă că se va dovedi a fi un lider marionetă, controlat de un om care este anchetat în SUA pentru posibile fraude și spălare de bani.

De fapt, Zelenski s-a dovedit a fi mai independent decât credeau scepticii, refuzând, de exemplu, să permită reprivatizarea PrivatBank, care a fost deținută de Kolomoiski înainte de a fi naționalizată.