Volodimir Zelenski, în a şaptea zi de război: „Ați ucis victimele Holocaustului pentru a doua oară, să fiţi blestemați! Pentru că Dumnezeu este cu noi”

Rusia a bombardat un loc în care se află memorialul pentru unul dintre cele mai mari masacre ale Holocaustului, în intensificarea atacului lor asupra capitalei ucrainene Kiev. Președintele Vladimir Putin a spus că atacul împotriva Ucrainei are ca scop “de-nazificarea” țării.

02 mart. 2022, 13:27

Volodimir Zelenski a reacţionat dur după ce forțele ruse au bombardat locul Memorialului Holocaustului Babyn Yar de la Kiev.

Am avut mai multă unitate decât în ultimii 30 de ani, a spus, miercuri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în ultimul său mesaj transmis națiunii. După bombardarea turnului Babyn Yar el a spus că evreii au fost uciși de naziști „a doua oară”.

Volodimir Zelenski, mesaj dur pentru Putin: 6000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina
„Multă sănătate, țară unită! Nu am spus din greșeală „unită”. A început a șaptea zi a acestui război teribil. Un război pe care îl simțim la fel. În acest timp, am avut mai multă unitate decât în ultimii 30 de ani”, și-a început Zelenski mesajul său.

El a spus că la început toți au fost speriați, apoi au simțit multă durere. „Iar acum nu ne mai pasă decât de victorie, de adevăr, de pace. Decât de liniștea pe care vrem să o obținem. Decât de viețile oamenilor noștri pentru care ne făceam griji. Decât de Ucraina. În acest timp, am devenit cu adevărat unul. Ne-am iertat mult unii pe alții. Am început să ne iubim unul pe celălalt. Ne-am ajutat reciproc. Ne-am făcut griji unul pentru celălalt”, a mai spus președintele.

Va fi invadată şi Republica Moldova? Lukashenko s-a dat de gol la harta următoarelor ţinte ale Rusiei VIDEO
El a vorbit și de atacul de marți dimineața, din Piața Libertății: „eram toți locuitorii din Harkov”. Apoi a vorbit despre bombardamentul din Kiev, unde au murit oameni nevinovați. Zelenski spune că fiecare putea fi unul dintre cei care și-au pierdut viața acolo.

„Noaptea trecută am fost cu toții bombardați în Kiev. Și am murit cu toții în Bayin Yar, din cauza unei rachete. (…) Babyn Yar este o parte specială a Kievului, o parte specială a Europei, un loc de rugăciune, un loc de comemorare pentru sute de mii de oameni uciși de naziști., locul pentru cimitirele vechi din Kyev. Cine ar trebui să fii tu ca să-l faci țintă pentru rachete? Ați ucis victimele Holocaustului pentru a doua oară. În perioada sovietică, pe oasele de acolo a fost construit un centru de televiziune și, de asemenea, un complex sportiv”, spune președintele ucrainean.

El afirmă că totul s-a întâmplat „pentru a șterge o istorie adevărată a Babyn Yar”.

„De ce a fost bombardat? Acest lucru este mai presus de umanitate. Un astfel de atac cu rachete arată că pentru mulți oameni din Rusia, Kievul nostru este complet străin. Ei nu știu nimic despre capitala noastră, despre istoria noastră, dar au ordin să ne șteargă istoria, să ne șteargă țara, să ne șteargă pe toți. În prima zi a războiului, a fost bombardat cu brutalitate orașul Uman, unde sute de mii de evrei veneau în fiecare an să se roage. Apoi, Babyn Yar, unde sute de mii de evrei au fost executați. Mă adresez acum tuturor evreilor din lume: nu vedeți ce se întâmplă? Este foarte important ca milioane de evrei din întreaga lume să nu rămână tăcuți în acest moment. Nazismul se naște în tăcere. Deci, strigați despre uciderea civililor, strigați despre uciderea ucrainenilor. Noaptea trecută și în această seară au continuat să ne bombardeze orașele. Bombe, rachete, artilerie, mitraliere, vizând oameni pașnici. Din nou. țintește zone rezidențiale”, mai spuen Zelenski.

Volodimir Zelenski vorbește despre invincibilitatea Ucrainei: „Orice visează ei acolo, să fie blestemați! Pentru că Dumnezeu este cu noi”.


loading...
Partenerii noștri