Volodimir Zelenski a ajuns în România, în plin război în Ucraina. Unde a aterizat liderul ucrainean

Volodimir Zelenski a făcut o vizită-fulger în România. Președintele ucrainean a aterizat joi seară pe Aeroportul Internațional "Ștefan cel Mare" din Suceava. Liderul ucrainean a făcut vizita în secret și a venit cu o aeronavă, fără ca personalul din aeroport să știe cine este la bord.

12 apr. 2024, 17:54
Volodimir Zelenski a ajuns în România, în plin război în Ucraina. Unde a aterizat liderul ucrainean

Volodimir Zelenski a făcut o vizită-fulger în România seara trecută. Președintele ucrainean a aterizat joi seară pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, din Suceava. Liderul ucrainean a făcut vizita în secret și a venit cu o aeronavă.

Volodimir Zelenski a aterizat în România

Liderul de la Kiev a participat joi la cea de-a IX-a ediție A Summitului Inițiativei celor Trei Mări care s-a desfășurat la Vilnius, în Lituania. Cu această ocazie, președintele ucrainean a avut o discuție și cu omologul român, Klaus Iohannis.

Citește și: Cancelarul austriac Karl Nehammer face noi declarații în favoarea Rusiei: ”Nu există pace fără Rusia. Poporul ucrainean ar trebui sa susțină pacea”

Potrivit surselor,  după participarea la summitul de la Vilnius, președintele Volodimir Zelenski a plecat din Lituania cu o aeronavă a administrației ucrainene, un Airbus A319 – 115, care a aterizat pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava la ora 20:33. Ulterior, aeronava a plecat de la Suceava către Cracovia, în Polonia, potrivit Monitorul de Suceava.

De la aeroport, Volodimir Zelenski a fost preluat de o coloană oficială care a tranzitat județul Suceava spre punctul de trecere al frontierei de la Siret, de unde președintele s-a îndreptat spre Kiev. Coloana oficială era formată din echipaje de poliție, mașini cu forțe de ordine și din cadrul serviciilor speciale, ambulanțe și mașini ale oficialilor ucraineni.

Citește și: Marcel Ciolacu l-a schimbat pe prefectul Capitalei. Premierul a numit în funcție 14 prefecţi noi