Volodimir Zelenski, apel făcut la miezul nopţii către UE

Liderii UE nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la o interdicţie a importului de petrol din Rusia, în pofida negocierilor de ultimă oră

30 mai 2022, 23:39
Volodimir Zelenski, apel făcut la miezul nopţii către UE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni Uniunii Europene să pună deoparte disputele interne şi să continue planurile de aprobare a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni propus de bloc împotriva Rusiei, relatează CNN.

Război în Ucraina, au sunat sirenele de război. Rusia pregăteşte o ofensivă masivă

Adresându-se liderilor UE prezenţi luni la summitul Consiliului European de la Bruxelles, Zelensky a cerut blocului să menţină un sentiment de unitate în faţa agresiunii ruse.

”Este timpul ca voi să deveniţi nu separaţi, ci un întreg. Ucraina a demonstrat de ce toată lumea trebuie să fie unită. Cu toţii lucrăm pentru un singur scop. Aţi reuşit să opriţi invadatorii şi mai multă unitate este baza succesului. Toate disputele din cadrul Uniunii Europene trebuie să înceteze pentru că stimulează Rusia să continue”, i-a îndemnat Zelensky pe liderii UE.

Liderul ucrainean a subliniat că, deşi ”este recunoscător” pentru eforturile depuse ”pentru a avansa cel de-al şaselea pachet de sancţiuni”, blocul trebuie să continue cu planurile de aprobare a sancţiunilor.

Sorin Ovidiu Vîntu, predicţii despre momentul în care va începe al Treilea Război Mondial: „Ruşii vor trage fără discuţie asupra navelor care escortează vasele ucrainene care transportă cereale”

„Din păcate, din anumite motive, încă nu este în vigoare. Şi, din anumite motive, sunteţi dependenţi de presiunea rusă. Şi ar trebui să fie opusul. Rusia ar trebui să depindă de dvs. De ce este Rusia încă capabilă să câştige 1 miliard de dolari pe zi vânzând petrol?. Ar trebui să existe un embargo petrolier, astfel încât Rusia să înţeleagă preţul acţiunilor sale „, a spus Zelenski liderilor UE.

Ucraina s-a săturat de ”soluţii speciale” şi de modele separate pentru integrarea sa în Uniunea Europeană, a declarat luni ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, relatează Reuters.

”Avem nevoie de o afirmaţie legală clară că Ucraina este parte a proiectului de integrare europeană şi o astfel de afirmaţie ar fi acordarea statutului de candidat”, a afirmat Kuleba în urma unei întâlniri cu omologul său francez Catherine Colonna la Kiev.