Volodimir Zelenski cere manifestaţii împotriva invaziei Rusiei, la nivel planetar. „Întâlniţi-vă în pieţe, pe străzi, arătaţi-vă şi faceţi-vă auziţi!”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut oamenilor din întreaga lume să iasă în stradă pentru a protesta faţă de invazia rusă.

24 mart. 2022, 09:01
Volodimir Zelenski cere manifestaţii împotriva invaziei Rusiei, la nivel planetar. „Întâlniţi-vă în pieţe, pe străzi, arătaţi-vă şi faceţi-vă auziţi!”

Volodimir Zelenski a cerut întregii planete să protesteze joi, în ziua în care se împlineşte o lună de la startul invaziei ruse, ordonate de preşedintele Vladimir Putin.

„Continuaţi cu simbolurile ucrainene pentru a apăra Ucraina, pentru a apăra libertatea, pentru a apăra viaţa! Întâlniţi-vă în pieţe, pe străzi, arătaţi-vă şi faceţi-vă auziţi!”, a afirmat preşedintele Zelenski într-un mesaj video în limba engleză.

Într-un discurs înflăcărat, susţinut cu o zi înainte de momentul în care se împlineşte o lună de la începerea invaziei ruse, preşedintele Zelenski a cerut lumii „să se ridice împotriva războiului începând cu 24 martie”.

„Exprimaţi-vă, manifestaţi-vă din birourile voastre, din casele voastre, din şcolile şi universităţile voastre, manifestaţi în numele păcii!”, a afirmat preşedintele Ucrainei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: EXCLUSIVITATE Victor Ponta, despre verdictul de colaborator al lui Băsescu: „A fost votat de milioane de români ca să nu iasă Năstase. Dacă la fel votăm şi în 2024, suntem idioţi incurabili”

Sute de civili au fost ucişi, alte sute au fost răniţi şi peste trei milioane de ucraineni au fugit din calea războiului după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie pentru a pune capăt politicilor sale pro-occidentale.

Portul din Berdeansk este în flăcări, joi dimineaţă, dar nu se ştie dacă a fost lovită o navă rusească sau dacă forţele ruseşti au aruncat în aer rezervoarele de combustibil, transmite Nexta. Majoritatea incendiilor din apropierea Centralei Cernobîl au fost stinse, iar Mariupol este aproape distrus după o lună de război.

Presa ucraineană transmite şi că, potrivit ministrului interimar al Protecţiei Mediului şi Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Sileţ, majoritatea incendiilor din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl au fost stinse. Peste 30 de incendii au fost în zonă în ultima perioadă.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina, ziua 29. Portul din Berdeansk, în flăcări, Zelenski cere proteste în toată lumea la fix o lună de la invazia Rusiei