Volodimir Zelenski, despre importanța strategică a Harkovului: ”El dă putere întregului nostru est”

După ce a mers miercuri pe linia frontului din Donețk, Volodimir Zelenski a vorbit despre importanța strategică a Harkovului pentru frontul de est. Liderul de la Kiev a subliniat faptul că este crucial ca forțele ucrainene din Harkov să reziste atacurilor armatei lui Putin pentru a putea elibera teritoriile ocupate.

23 mart. 2023, 10:51
Volodimir Zelenski, despre importanța strategică a Harkovului: ”El dă putere întregului nostru est”
Volodimir Zelenski, despre importanța strategică a Harkovului

Volodimir Zelenski, despre importanța strategică a Harkovului. De asemenea, Volodimir Zelenski a mărturisit că a fost tulburat de ceea ce a văzut în timpul vizitei sale, însă a dezvăluit că în continuare rămâne optimist că victoria Ucrainei este posibilă.

Citește și Zelenski ameninţă Rusia: Vom răspunde cu siguranţă ocupantului pentru fiecare atac asupra oraşelor noastre.

Volodimir Zelenski, despre importanța strategică a Harkovului

„Este dureros să priveşti oraşele din Donbas, în care Rusia a adus suferinţă şi ruină teribilă. Sirena de alertă aeriană (suna) aproape constant, din oră în oră, în Kramatorsk, ameninţarea constantă a bombardamentelor, ameninţarea constantă a vieţii. Chiar acolo, în Donbas, în regiunea Harkov, oriunde a ajuns răul rusesc, este evident că statul terorist nu poate fi oprit decât de un singur lucru: victoria noastră. Şi noi o vom asigura – victoria ucraineană”, a spus preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit Agerpres.

Președintele Ucrainei a susținut că regiunea Harkov este extrem de importantă pentru strategia Kievului, deoarece „dă putere întregului est” ucrainean.

„Este foarte important ca Harkovul să fie puternic. Foarte bine lucrat! Mulţumesc, oameni din Harkov! Rezistaţi cu încredere. Oraşul trăieşte, oraşul luptă, Harkov dă putere întregului nostru est. Le mulţumesc tuturor celor care au rămas în Harkov, care muncesc, care dau de lucru altora, care menţin securitatea, protejează graniţa! Mulţumesc tuturor – în posturi, la posturi, la instalaţiile de infrastructură critică, lucrătorilor din serviciile publice, autorităţilor locale, întreprinderilor, educatorilor”, a spus liderul de la Kiev.

Mai mult, Volodimir Zelenski a spus că acolo unde există un steag ucrainean, există şi speranţă.

„Se simte. Vom face totul astfel încât culorile albastru şi galben să îşi continue mişcarea de eliberare, readucând viaţa normală în întreaga noastră ţară, de la Doneţk până la graniţă. Vom răspunde cu siguranţă ocupantului pentru fiecare atac asupra oraşelor noastre… Loviturile ruseşti de astăzi la Zaporojie, atacul de peste noapte asupra regiunii Kiev… Toate loviturile ruseşti vor primi un răspuns militar, politic şi juridic. Rusia va pierde acest război. Nu există nimeni în lume care să nu simtă deja acest lucru. Toată lumea înţelege toate acestea. Şi fiecare ucigaş rus ar trebui să înţeleagă că un mandat de arestare este cel mai bun lucru care i se poate întâmpla”, a mai spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a vizitat miercuri linia frontului din orașul Bahmut, care în ultima vreme a fost scena celor mai crâncene lupte în regiunea Doneţk (est). Liderul de la Kiev i-a vizitat pe militarii ucraineni care de mai bine de șapte luni apără oraşul, în timp ce ruşii anunţă că artileria lor controlează toate căile de acces spre Bahmut, care practic ar fi blocat, transmite EFE.

Președintele ucrainean a ascultat rapoarte ale comandanţilor militari privind situaţia operativă din zonă şi evoluţia luptelor pe linia frontului şi a discutat cu soldaţii ucraineni cărora le-a mulțumit pentru întregul efort depus pentru apărarea patriei.

„Am onoarea de a mă afla astăzi aici, în estul statului nostru, în Donbas, şi de a-i răsplăti pe eroii noştri, de a vă mulţumi, de a vă strânge mâna. Vă mulţumesc pentru că aţi apărat statul, suveranitatea, estul Ucrainei”, a declarat preşedintele ucrainean.

Citește și Zelenski a vizitat soldaţii ucraineni din Bahmut şi le-a înmânat medalii: „Să întoarcem totul în Ucraina pentru copiii noştri”