Volodimir Zelenski, discuție de urgență cu Ursula von der Leyen. Ce a mai cerut de această dată oficialul de la Kiev

Războiul din Ucraina pare departe de a se încheia. Volodimir Zelenski a telefonat-o din nou pe Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, pentru a-i cere bani. 

06 nov. 2022, 17:46
Volodimir Zelenski, discuție de urgență cu Ursula von der Leyen. Ce a mai cerut de această dată oficialul de la Kiev

Ucraina continuă să trăiască pe datorii din ce în ce mai mari. Președintele de la Kiev a solicitat un nou ajutor financiar pentru țara sa.

„Am remarcat importanța continuării inițiativei de cereale pentru securitatea alimentară mondială. Am discutat despre suplimentarea sancțiunilor în condițiile acțiunilor opuse ale Iranului, care sprijină agresiunea”, a scris Zelenski pe Twitter.

Între timp, Volodimir Zelenski așteaptă noi livrări de arme, pentru a putea continua ofensiva, în vederea recuperării teritoriilor ocupate de Vladimir Putin, de câteva luni de zile.

Volodimir Zelenski, somat să negocieze cu Vladimir Putin

În această săptămână, Zelenski a anunțat că este gata să facă pace cu Vladimir Putin, însă doar în condițiile Ucrainei.

„Este foarte bine că lumea percepe retorica rusă aşa cum merită, mai exact ca o minciună, şi este atentă doar la ceea ce face de fapt statul terorist. Ce face, nu ce spune. Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă şi justă, a cărei formulă am enunţat-o de multe ori”, a declarat actorul.

Între timp, din ce în ce mai multe semnale ar veni din partea administrației democrate de la Washington. Americanii i-ar fi transmis lui Zelenski să se așeze la masa negocierilor, cu Putin și să găsească un consens.

În SUA, democrații se clatină puternic. Pe 8 noiembrie vin alegerile pentru Congres, iar actuala administrație este aspru criticată pentru implicarea în război și problemele economice.