Volodimir Zelenski susține că e gata să facă pace cu Vladimir Putin

Volodimir Zelenski susține că e gata să facă pace cu Vladimir Putin, dar în condițiile ucraineanului. Pentru a sublinia acest lucru, președintele de la Kiev a lansat noi atacuri la adresa Rusiei. 

05 nov. 2022, 08:49
Volodimir Zelenski susține că e gata să facă pace cu Vladimir Putin

În opinia lui Volodimir Zelenski, Vladimir Putin nu dorește negocieri de pace.

„Încăpăţânarea absolut nebunească a proprietarilor Rusiei de astăzi este cel mai bun indicator că tot ce le spun ei unor lideri străini despre aşa-zisa lor disponibilitate pentru negocieri este la fel de fals. Când cineva se gândeşte la negocieri, nu caută moduri pentru a înşela pe toată lumea din jurul său”, a declarat Volodimir Zelenski, în cel mai recent videoclip distribuit în social media.

Singurii care sunt pregătiți pentru pace sunt ucrainenii, susține politicianul de la Kiev.

„Este foarte bine că lumea percepe retorica rusă aşa cum merită, mai exact ca o minciună, şi este atentă doar la ceea ce face de fapt statul terorist. Ce face, nu ce spune. Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă şi justă, a cărei formulă am enunţat-o de multe ori”, adaugă Zelenski. El subliniază că întreaga Ucraină va fi liberă, iar graniţa restabilită, ”atât pe pământ, cât şi pe mare, atât în est, cât şi în sud”, a mai transmis Zelenski.

 

Volodimir Zelenski a primit noi ajutoare pentru război

 

Dacă Vladimir Putin și-ar fi dorit negocieri de pace, și-ar fi retras armata, susține Zelenski.

„Sunt (drone – n.r.) Shaheds doborâte, rachete Kalibr doborâte. Mai exact, opt (drone) Shaheds au fost doborâte de regimentul anti-aerian 301 Nikopol. Două Kalibr au fost distruse de unităţile comandamentelor anti-aeriene Sud şi Centru.

Cele mai cumplite lupte sunt concentrate, pe parcursul acestei săptămâni, în Donbas – Bakhmut şi Soledar. Ne menţinem poziţiile. Şi în aceste şi alte câteva direcţii din regiunea Doneţk, armata rusă a pierdut atâtea vieţi ale oamenilor săi şi atâta muniţie cât nu a pierdut în cele două războaie cecene împreună”, a mai transmis Zelenski.

Între timp, președintele ucrainean a anunțat că a primit un nou pachet de ajutoare, în valoare de 125 de milioane de euro, de la Olanda, care va asigura întărirea unităţilor de tancuri.