Volodimir Zelenski, mesaj de mulţumire pentru marina ucraineană: „Navele ruseşti se tem deja să se apropie de coasta noastră din Marea Neagră”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, duminică seară, că inamicul cu siguranţă nu va dicta condiţiile din Marea Neagră, iar ocupanţii vor trebui să se teamă să se apropie de "Crimeea noastră".

03 iul. 2023, 08:34
Volodimir Zelenski, mesaj de mulţumire pentru marina ucraineană: „Navele ruseşti se tem deja să se apropie de coasta noastră din Marea Neagră”

Volodimir Zelenski a spus că s-a aflat a Odesa, în primul rând, pentru a-i felicita pe luptătorii din Marina ucraineană.

„Este suficient să ne amintim ce ambiţii avea Rusia la începutul agresiunii la scară largă şi ce ambiţii sunt acum pe fundul Mării Negre.Mulţumesc fiecărui războinic al Marinei ucrainene – tuturor marinarilor, tuturor puşcaşilor marini, tuturor comandanţilor Marinei noastre, artileriştilor, aviatorilor navale, operatorilor de drone, le mulţumesc războinicilor din flotila fluvială, diviziilor fluviale… Vă mulţumesc tuturor!

Astăzi, am avut onoarea de a-i premia pe cei mai buni şi i-am felicitat pe cadeţii Institutului Forţelor Navale al Academiei noastre maritime din Odesa. I-am vizitat pe războinicii răniţi în spital. Le doresc tuturor o recuperare rapidă. A fost o onoare deosebită pentru mine să las urările mele pe exemplarul lui Kobzar, care îi însoţeşte pe războinicii noştri în lupte din 2014.

Inamicul cu siguranţă nu va dicta condiţiile din Marea Neagră, iar ocupanţii vor trebui să se teamă să se apropie de Crimeea noastră ucraineană şi de coasta noastră din Marea Azov, aşa cum navele ruseşti se tem deja să se apropie de coasta noastră din Marea Neagră.”, a spus Zelenski.

El a mai declarat: „Vom învinge împreună! Ţărmurile ucrainene nu vor tolera niciodată ocupantul”.

Citeşte şi: Scriitoarea ucraineană Victoria Amelina a fost ucisă în atacul rusesc de la Kramatorsk