Volodimir Zelenski şochează întreaga planetă. Putin vrea să folosească arme nucleare. „Toate țările trebuie să fie îngrijorate”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că toată lumea ar trebui să fie pregătită deoarece sunt şanse ca Vladimir Putin să folosească arme nucleare tactice în războiul împotriva Ucrainei.

15 apr. 2022, 19:54
Volodimir Zelenski şochează întreaga planetă. Putin vrea să folosească arme nucleare. „Toate țările trebuie să fie îngrijorate”
Într-un interviu acordat CNN, Volodimir Zelenski a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea apela la arme nucleare, fie la arme chimice, deoarece nu pune preţ pe viețile poporului ucrainean. „Nu numai eu – toată lumea, toate țările trebuie să fie îngrijorate pentru că nu poate fi o informație reală, dar poate fi adevăr. Arme chimice, ar trebui să o facă, ar putea s-o facă, pentru că viața oamenilor nu înseamnă nimic pentru ei. De aceea”, a spus preşedintele ucrainean. "Ar trebui să ne gândim nu ca ne fie frică, dar ca să fim pregătiți. Dar aceasta nu este o întrebare pentru Ucraina, nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume", a subliniat Zelenski. Citeşte şi: Zelenski, după distrugerea crucişătorului Moskva: „Am arătat că navele ruseşti pot merge… doar la fund” Oficiali din Statele Unite au avertizat deja cu privire la posibilitatea ca Rusia să recurgă la armele nucleare, pe fondul eşecurilor înregistrate de forțele ruse până în prezent în Ucraina. Directorul CIA susţine că temerile s-au intensificat, în condiţiile în care Dimitri Medvedev, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat NATO că va folosi rachete hipersonice şi arme nucelare în enclava rusă Kaliningrad dacă Suedia şi Filanda aderă la Alianţa Nord Atlantică. Citeşte şi: Zi neagră pentru Putin. Rusia anunţă oficial că nava Moskva s-a scufundat. Peste 20.000 de soldaţi ruşi au murit pe front „Având în vedere potenţiala disperare a preşedintelui Putin şi a conducerii ruse, având în vedere eşecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua cu uşurinţă ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament redus”, a declarat directorul CIA,  Bill Burns, conform CNN. „CIA veghează foarte atent”, a adăugat oficialul american. Crucișătorul Moskva, una dintre cele mai importante nave de război ale Rusiei, s-a scufundat joi seară în Marea Neagră. Potrivit relatărilor de la Kiev, nava-amiral a fost lovită miercuri seară de două rachete Neptun lansate de forţele ucrainene. Citeşte şi: Mine plutitoare folosite în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, pericol pentru navele comerciale din Marea Neagră. Ce impact au asupra prețurilor alimentelor şi petrolului

Într-un interviu acordat CNN, Volodimir Zelenski a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea apela la arme nucleare, fie la arme chimice, deoarece nu pune preţ pe viețile poporului ucrainean.

„Nu numai eu – toată lumea, toate țările trebuie să fie îngrijorate pentru că nu poate fi o informație reală, dar poate fi adevăr. Arme chimice, ar trebui să o facă, ar putea s-o facă, pentru că viața oamenilor nu înseamnă nimic pentru ei. De aceea”, a spus preşedintele ucrainean.

„Ar trebui să ne gândim nu ca ne fie frică, dar ca să fim pregătiți. Dar aceasta nu este o întrebare pentru Ucraina, nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume”, a subliniat Zelenski.

Citeşte şi: Zelenski, după distrugerea crucişătorului Moskva: „Am arătat că navele ruseşti pot merge… doar la fund”

Oficiali din Statele Unite au avertizat deja cu privire la posibilitatea ca Rusia să recurgă la armele nucleare, pe fondul eşecurilor înregistrate de forțele ruse până în prezent în Ucraina.

Directorul CIA susţine că temerile s-au intensificat, în condiţiile în care Dimitri Medvedev, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat NATO că va folosi rachete hipersonice şi arme nucelare în enclava rusă Kaliningrad dacă Suedia şi Filanda aderă la Alianţa Nord Atlantică.

Citeşte şi: Zi neagră pentru Putin. Rusia anunţă oficial că nava Moskva s-a scufundat. Peste 20.000 de soldaţi ruşi au murit pe front

„Având în vedere potenţiala disperare a preşedintelui Putin şi a conducerii ruse, având în vedere eşecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua cu uşurinţă ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament redus”, a declarat directorul CIA,  Bill Burns, conform CNN.

„CIA veghează foarte atent”, a adăugat oficialul american.

Crucișătorul Moskva, una dintre cele mai importante nave de război ale Rusiei, s-a scufundat joi seară în Marea Neagră. Potrivit relatărilor de la Kiev, nava-amiral a fost lovită miercuri seară de două rachete Neptun lansate de forţele ucrainene.

Citeşte şi: Mine plutitoare folosite în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, pericol pentru navele comerciale din Marea Neagră. Ce impact au asupra prețurilor alimentelor şi petrolului