Volodimir Zelenski, un nou apel pentru sprijinirea din punct de vedere militar a Ucrainei în războiul cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, duminică, că este nevoie de voinţă politică pentru ca Ucraina să îşi asigure ajutorul militar de care are nevoie, altfel lumea se va confrunta cu "una dintre cele mai ruşinoase pagini ale istoriei".

03 mart. 2024, 23:57
Volodimir Zelenski, un nou apel pentru sprijinirea din punct de vedere militar a Ucrainei în războiul cu Rusia
Zelenski

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a făcut din nou apel la occidentali să sprijine din punct de vedere militar Ucraina în războiul cu Rusia.

”Acest război trebuie să devină fără speranță pentru Rusia, pentru teroriști. Ei trebuie să simtă că există forță care îi distruge pe cei care caută să distrugă viața.

Și putem asigura acest lucru. Fiecare partener știe ce este necesar. Principalul lucru este voința politică de a face acest lucru. Pentru a asigura un nivel de provizii care va ajuta.

Citește și: VIDEO Discursul lui Vladimir Putin în Parlament: „Forţele noastre nucleare sunt pregătite. Ei trebuie să înţeleagă că şi noi avem arme”

Dacă acest lucru nu se întâmplă și America sau Europa pierd în fața dronelor iraniene sau a avioanelor rusești, va intra în istorie ca unul dintre cele mai rușinoase capitole.

Citește și: Doi ani de război în Ucraina. Rusia încă nu și-a îndeplinit obiectivele „operațiunii militare speciale”. Ce spun specialiștii despre continuarea conflictului

Răul nu ar trebui niciodată încurajat. Nici prin decizii slabe, întârzieri în aprovizionare sau indecizie”, a spus Volodimir Zelenski, într-o filmare video postată pe Twitter.

Un atac cu dronă al ruşilor s-a soldat, sâmbătă, cu 12 decese, inclusiv un bebeluş şi un copil de doi ani. Atacul ar fi putut fi evitat dacă Ucraina nu s-ar fi confruntat cu întârzieri în aprovizionarea cu arme, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

Zelenski a declarat că atacurile ruseşti cu ajutorul dronelor Shahed, furnizate de Iran, „nu au nicio logică militară” şi au fost concepute doar pentru a ucide şi a intimida.

„Lumea ştie că teroarea poate fi combătută”, a spus el în discursul său video nocturn. „Întârzierea furnizării de arme către Ucraina, sisteme de apărare antirachetă pentru a ne proteja poporul, duce, din păcate, la astfel de pierderi”.

Guvernatorul din regiunea Odesa, Oleh Kiper, a scris pe Telegram că echipele de salvatori care au lucrat până duminică seara au găsit cadavrul unei fetiţe de opt ani lângă corpul fratelui ei mai mare, descoperit mai devreme.

Mai devreme, în cursul zilei, echipele de intervenţie au recuperat cadavrele unei mame şi unui bebeluş.

Kiper a precizat că dintre persoanele decedate în clădirea de apartamente din Odesa, cinci erau copii, cel mai mic având doar patru luni.