VIDEO Volodimir Zelenski, vizită pe câmpul de luptă înainte de discursul din România: „Acesta este un genocid”

Într-un interviu acordat duminică seara, Zelenski a spus că ceea ce s-a întâmplat la Bucha este genocid şi a cerut noi sancţiuni pentru Rusia.

04 apr. 2022, 17:58

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat luni oraşul Bucha, în timp ce continuă să apară tot mai multe dovezi ale atrocităţilor comise în apropiere de Kiev, potrivit BBC.

Zelenski a inspectat luni drumul pe care o coloană rusă a fost prinsă în ambuscadă şi a vorbit cu locuitorii din zonă.

Dezăluiri cutremurătoare după masacrul din Ucraina: „Ruşii trăgeau sălbatic cu kalaşnikovul”. A fost găsită şi o cameră de tortură
El a reiterat faptul că Rusia a comis crime de război şi genocid în Ucraina. Întrebat de BBC dacă mai este posibil să discute pacea cu Rusia, el a spus: „Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa în secolul XXI. Vom continua eforturile pe plan diplomatic şi militar”.

Într-un interviu acordat duminică seara, Zelenski a spus că ceea ce s-a întâmplat la Bucha este genocid.

„Într-adevăr, acesta este un genocid. Eliminarea întregii naţiuni şi a poporului”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat duminică seara.

Zelenski şi-a pierdut cumpătul: „Mamele soldaţilor ruşi ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”
Primarul oraşului Bucea pentru CNN: Nu îi vom ierta pe ruşi pentru atrocităţile petrecute aici. Jumătate din oraş este distrus, copii, mame şi bătrâni au fost victimele principale ale măcelului – VIDEO

Primarul oraşului Bucea (Ucraina), Anatoliy Fedoruk, a declarat pentru CNN, luni dimineaţă că ucrainenii nu vor ierta poporul rus pentru atrocităţile petrecute în localitate. ”Jumătate din oraş este distrus”, copii, mame şi bătrâni fiind victimele principale ale măcelului, potrivit oficialului ucrainean. ”Avem impresia că ocupanţii ruşi au primit undă verde de la Putin şi de la Şoigu, ministrul rus al Apărării, să transforme Ucraina într-un safari şi nu au reuşit să ia Kievul, aşa că şi-au exprimat frustrarea asupra oraşului Bucea”, a mai afirmat Fedoruk.

El a spus că ”jumătate din oraş este distrus”, fiind în prezent ocupat cu ”tranziţia de la o stare de război la o viaţă pe timp de pace”.

Autorităţile locale lucrează la identificarea cadavrelor civililor care au fost împuşcaţi, despre care primarul Fedoruk a spus că ”au fost ucişi fără discernământ de ocupanţii ruşi. Mulţi dintre ei sunt bătrâni”.

”Avem impresia că ocupanţii ruşi au primit undă verde de la Putin şi de la Şoigu, ministrul rus al Apărării, să facă un safari în Ucraina şi nu au reuşit să ia Kievul, aşa că şi-au exprimat frustrarea asupra oraşului Bucea şi a zonelor învecinate”, a adăugat el.