Zelenski şi-a pierdut cumpătul: „Mamele soldaţilor ruşi ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”

Zelenski a avut, de asemenea, cuvinte dure la adresa NATO, spunând că alianța a avut „șansa de a preveni" invazia Rusiei de acum 14 ani.

03 apr. 2022, 19:48
Zelenski şi-a pierdut cumpătul: „Mamele soldaţilor ruşi ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”

Volodimir Zelenski, mesaj pentru mamele soldaţilor ruşi după masacrul de la Bucha: „Să vadă ce nenorociţi au crescut”
Președintele ucrainean i-a acuzat pe ruși după ce au apărut informații potrivit cărora civili au fost împușcați pe străzile din Bucha, în apropiere de Kiev.

„Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociți au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”, a scris el pe Facebook, citat de Sky News.

Zelenski acuză Rusia de genocid şi „masacru deliberat” înaintea de discursul din Parlamentul României
Zelenski a avut, de asemenea, cuvinte dure la adresa NATO, spunând că alianța a avut „șansa de a preveni” invazia Rusiei de acum 14 ani.

„Acum. Rusia a venit”, a spus el. Mai devreme, într-o declarație dată pentru CBS, Volodomir Zelenski s-a referit la situația din Bucha, spunând că este vorba despre „genocid”.

„Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu dorim să fim supuși politicii Federației Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruși și exterminați, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI”, adăuga Volodomir Zelenski.

SRI: „Am știut dinainte ziua când va ataca Rusia în Ucraina. Nu ştiam ora şi minutul”
Mai multe cadavre ale unor bărbați civili au fost găsite sâmbătă pe o stradă din Bucha, oraș din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

CNN menționa, citând oficiali și martori, că ar fi vorba despre cadavrele a aproape 300 de civili uciși de trupele rusești în Bucha.

Ministerul rus al Apărării a declarat, potrivit Sky News, că numeroasele fotografii și videoclipuri publicate de Ucraina sunt o „provocare”, susținând că toate unitățile sale au părăsit orașul miercuri.

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile recente eliberate în apropiere de Kiev (procurorul general al Ucrainei)

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev recent preluate de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, potrivit AFP şi Reuters.

„Experţii medico-legali au examinat deja 140”, a adăugat ea în cadrul unei emisiuni transmise de mai multe posturi de televiziune ucrainene.

Rusia a respins duminică acuzaţiile Ucrainei că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev.