Volumul vânzărilor Heineken în România a crescut anul trecut cu aproape 10%

Volumul vânzărilor Heineken în România a crescut anul trecut cu aproape 10%, iar profitul înainte de dobânzi şi taxe a urcat semnificativ, sprijinit de volumul şi preţurile mai ridicate şi reducerea costurilor, reiese dintr-un comunicat al grupului.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 11:47
Volumul vânzărilor Heineken în România a crescut anul trecut cu aproape 10%

În Europa Centrală şi de Est, volumul vânzărilor grupului olandez Heineken a crescut cu 6,5%, cu creşteri în Rusia, Belarus, România, Polonia şi Austria, dar cu scădere puternică în Grecia, se arată în comunicatul transmis miercuri de companie.

Marca Heineken a înregistrat de asemenea creşteri în Rusia, Polonia, Germania şi România, care nu au compensat însă declinul din Grecia.

Compania deţine în România patru fabrici, situate în Miercurea Ciuc, Constanţa, Craiova şi Târgu Mureş, cu 1.100 de angajaţi. La nivel mondial, volumul vânzărilor Heineken a urcat anul trecut cu 11%, la 213,9 milioane hectolitri de bere, în timp ce veniturile au avansat cu 6,1%, la 17,1 miliarde euro.

Profitul net al grupului a scăzut însă uşor, la 1,43 miliarde euro.

Heineken a lansat miercuri un nou plan de reducere a costurilor, cu 500 milioane euro, şi mizează pe pieţele emergente în acest an, în contextul situaţiei dificile din Europa pe fondul crizei datoriilor de stat.

Compania a economisit în ultimii trei ani 614 milioane euro în urma unui program similar de scădere a cheltuielilor, potrivit Reuters.