Voluntari veniţi la deszăpezit, alungaţi de primar pe motiv că vor să facă miting anti-Băsescu VIDEO

Zeci de tineri voluntari din Capitală, protestatari din Piaţa Universităţii, s-au dus sâmbătă în localitatea Reviga din judeţul Ialomiţa ca să le dea o mână de ajutor localnicilor rămaşi înzăpeziţi. Primarul din Reviga i-a acuzat pe tineri că vor să organizeze un miting anti-Băsescu în localitatea lui şi i-a alungat cu poliţia.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 19:50
Voluntari veniţi la deszăpezit, alungaţi de primar pe motiv că vor să facă miting anti-Băsescu VIDEO

„Sâmbătă am fost în Reviga pentru a le da localnicilor de acolo o mână de ajutor, pentru că oamenii erau înzăpeziţi. Am luat cu noi alimente şi medicamente pentru sinistraţi”, a declarat la România TV unul dintre tineri.

Se pare că intenţia celor care au vrut să ajute nu a fost primită prea bine de autorităţi, deoarece primarul Niculae Began (PDL), care a considerat că tinerii organizează un miting anti-Băsescu, a chemat imediat poliţia.

„Primarul din Reviga a solicitat ajutorul poliţiştilor de la IPJ Ialomiţa. Edilul a fost deranjat de faptul că îi ajutam pe oameni fără aprobarea autorităţilor”, a spus tânărul.

Bucureştenii au primit sprijinul preotului din localitate, Casian Pandelică.

„S-a înţeles greşit, că ar fi un miting electoral. Prezenţa tinerilor a deranjat autorităţile. Poate şocul electoral l-a făcut pe primar să greşească. Şi eu la rândul meu am fost apostrofat de primar atunci când am vrut să deszăpezesc străzile din localitate cu un utilaj”, a declarat preotul pentru România TV.