Vom avea sau nu un iPhone Mini în 2013?

iPhone Mini este cel mai nou si mai fierbinte zvon din piata in ultimele zile. Sa fie 2013 anul in care vom asista la o schimbare in politica Apple?

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 14:07
Vom avea sau nu un iPhone Mini în 2013?

De cateva zile, presa internationala da curs unui lung sir de zvonuri cu privire la un potential iPhone Mini ce ar urma sa fie lansat pe parcursul acestui an. O parte dintre publicatii vorbesc si despre o varianta ceva mai ieftina a celebrului smartphone Apple special construita pentru piata din China. Dar oare chiar sa asistam la o reinventare a celor de la Apple?

Faptul ca au venit cu o varianta mai mica de iPad creaza oarecum un precedent si probabil ca multi dintre noi am fi tentati sa imbratisam zvonul unui “Mini-iPhone”. Terminalul nu ar trebui sa fie neaparat mai mic, dar construit din materiale mai ieftine si bazat pe o platforma hardware nu tocmai de ultima generatie, ar urma sa acopere exact nisa celor care isi doresc un smartphone si nu sunt inca fani iOS sau Android. Mare parte dintre cei care nu au inca o idee despre ce inseamna si cu ce se mananca un telefon inteligent, de cele mai multe ori aleg sa se orienteze catre terminalele Android pentru ca majoritatea sunt mult mai accesibile decat “revelatiile marului american”, scrie Playtech.ro.

Veti spune: “Foarte bine, sa il faca domne mai ieftin ca sa si-l permita toata lumea”. Dar oare asta nu contravine politicii exclusiviste practicate pana acum de Apple? Chiar daca au lansat iPad Mini, americanii au ales sa mizeze pe o tableta mica si usor mediocra cu un pret peste media pietei si asa cum ne-am asteptat cu totii au realizat vanzari la care alti producatori nici macar nu viseaza. Un telefon cu numele de iPhone, fie el mai mic sau doar mai ieftin ar trebui sa aduca ceva nou pe piata, sa impresioneze printr-o serie de functii sau macar prin satisfacerea unor nevoi pe care cea mai mare parte dintre utilizatori le au. Cu alte cuvinte nu cred ca Apple si-ar putea permite sa lanseze un nou telefon doar de dragul celor care nu au suficient de multi bani ca sa isi permita un iPhone 5.

Totusi Steve Jobs a murit si odata cu el se pare ca a disparut si o parte din sclipirea gigantului american. Asta pentru ca inovatiile Apple din 2012 parca nu mai au acelasi impact si chiar daca se vand in continuare bine, parca nu mai inspira utilizatorii asa cum o faceau inainte. In aceasta ordine de idei, imaginea ceva mai pragmatica a lui Tim Cook ne face sa credem ca vom vedea pe piata un iPhone mai mic sau mai accesibil cel tarziu in a doua jumatate a lui 2013. Probabil ca o astfel de mutare va ajuta marul american sa castige si mai mult teren pe piata smartphone-urilor, sa se razboiasca si mai rau cu dusmanii Android si nu in ultimul rand sa isi sporeasca profiturile deja ametitoare.

Citeste mai departe cum ar trebui sa fie, ce ar trebui sa faca si cat ar trebui sa coste noul telefon Apple.